„Gasztronauták” – étekkalandorok klubja
Egyebek közt főtt birkaszemhez fűlhetett a foguk az amerikai gasztronauták, avagy étekkalandorok klubtagjainak egyik őszi vacsorájukon.
A szervezet még csak ötéves és mindössze kettő taggal indult. Mára több mint ezren csatlakoztak hozzá, mindannyian New York-iak és Los Angeles-iek, azaz van még bőven verbuválási lehetőség az Egyesült Államok nagyvárosaiban, amivel élni is akar a klub.
A két „alapítóatya” 2006-ban New Yorkban határozta el, hogy a szokásosnál jóval egzotikusabb ételekbe is bele kéne kóstolni és kóstoltatni másokat valamennyire szervezett formában. A világháló sokat segített a gasztronauták klubjának bővülésében, bárki csatlakozhat hozzá – nem kellően edzett gyomrú is -, tagdíj nincs. A klub havonta tart vacsorákat, októberben például egy New Yorkban lévő jemeni étteremben falatozott 70-80 tagja. Itt került terítékre főtt birkaszem, amelyet juhfejben szolgáltak fel, azt is jól megpárolva.
Senkit sem kényszerítenek rendezvényeiken a klub vezetői még kóstolásra sem, nemhogy „maradéktalan” étkezésre – pláne repetázásra -, de persze bátorítanak mindenkit ízkalandra. A gasztronauták között akad bankártól művészig, újságírótól orvosig mindenféle „népség”, legalább oly színes a tagpaletta, mint az étlaptár – jegyezte meg a The Daily Telegraph című brit lap. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A balatoni gasztronómia új szintje
Fajsúlyos változás előtt áll a balatoni vendéglátás és szakképzés: a…
Tovább olvasom >Stabilan tartja magát a SZÉP-kártya – még ha nem is a Balatonnál
Bár kissé csökkent a népszerűsége, a SZÉP-kártya továbbra is a…
Tovább olvasom >Ragyogás – A nap videója
A profi ízkompozícióival már számos szakmai díjat elnyert ausztrál Black…
Tovább olvasom >