Gasztrofesztivál Etyeken
A hagyományos lábos felvonulással kezdődik meg szeptember 24-én, szombaton Etyeken a kezes-lábos fesztivál. Az immár kilencedik alkalommal megrendezett programsorozat különleges gasztronómiai élményt és szórakozást kínál az érdeklődőknek – mondta el az MTI-nek Mák Tamás szervező.
Tájékoztatása szerint ezúttal is hagyományos módszerekkel, természetes alapanyagokból készült finomságokat – sajtokat, lekvárokat, mézet, különféle húskészítményeket és pékárut – kóstolhatnak az ínyencek, a környék boraival pedig a rendezvény ideje alatt nyitva tartó pincékben ismerkedhetnek.
A helyi borászok meghívták az alkalomra Magyarország legjobb, kézműves gazdálkodást is folytató bortermelőit is. A borok mellett az idén először a pálinka is „főszerepet” kap a fesztiválon. Az lesz egyébként a témája a fesztivált megelőző napon megrendezett szakmai tanácskozásnak is.
A kétnapos fesztiválon ismét lesz főzőverseny is, amelyen Szőke András is bemutatja főzőtudományát.
Az étel, ital mellett sokféle kézműves termékből is válogathatnak a látogatók, s igényes programokon is szórakozhatnak. A színpadokon népzenét játszó muzsikusok lépnek majd fel, a kisebbeket pedig külön programok várják, köztük népi játékok, versenyek és számos gyerekműsor.
Az etyeki kezes-lábos fesztiválnak minden évben nagy sikere van, tavaly mintegy 35 ezren látogattak el a programsorozatra.
(MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >