Gasztroangyal hétvégét rendeznek a Millenárison
A Gasztroangyal című népszerű televíziós műsorban szerepelt magyar gazdák, termelők, borászok és vendéglősök gyűlnek össze a fővárosban, hogy egy helyen mutassák be a magyar vidék gasztronómiai értékeit a Magyarország finom – Gasztroangyal a Millenárison elnevezésű program keretében július 4. és 6. között.
A Gasztroangyal hétvégén a vásár és kiállítás mellett tanfolyamokkal is várják a vendégeket. A televíziós műsor nézőinek visszajelzései alapján választották ki a szervezők a különböző programokat: lesz többek között fánk- és hússütés, szarvasgomba-vadászat, sóőrlés és kisüsti pálinkafőzés, valamint gyógynövénytanfolyam – mondta el Borbás Marcsi, a Gasztroangyal műsorvezetője és a hétvége egyik főszervezője a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón.
A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) támogatásával megvalósuló esemény fővédnöke Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.
A kiállítók bemutatókat tartanak, elárulják termékeik készítésének titkait is. A személyes találkozáson és kóstoláson túl a látogatók recepteket gyűjthetnek és praktikákat leshetnek el, legyen szó kenyérdagasztásról vagy lekvárok, szörpök és savanyúságok befőzéséről.
Az esemény házigazdája Borbás Marcsi, akivel személyesen is találkozhatnak a látogatók ezen a hétvégén. A központi helyen felépülő konyhaszigeten több fogást is elkészít, amelyeket bárki megkóstolhat.
A Gasztroangyal című műsor túl van a 110. adáson, amelyek készítése alatt bejárta a teljes Kárpát-medencét és megismertette a nézőket a termelőkkel és igyekezett felhívni a figyelmet a kézműves, hagyományos, minőségi és magyar termékek fontosságára.
A július első hétvégéjén megrendezett programsorozatra elővételben már váltható belépőjegy. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >