Gasztroakadémia mindenkinek
Fehérvárcsurgón az Accent Hotels közreműködésével immár harmadjára került megrendezésre az a Károlyi Gasztro Akadémia. A szép környezet, illetve a Herendi Porcelánmanufaktúra és a Magyar Vendéglátóipari Múzeum kiállításai mellett az idelátogatók számos, a francia és magyar konyhaművészetet és a kiváló minőségű kézműves alapanyagokat bemutató program közül válogathattak. A két napos akadémia a nyitónapot a fiataloknak szentelte, ahol a szakma diákjaié volt a főszerep. Az interaktív főzőműsorok során neves séfektől tanulhatták el a szakma rejtelmeit, miközben megismerkedhettek a legújabb innovatív konyhatechnológiákkal, illetve betekintést nyerhettek a hazai, kiemelkedő minőségű alapanyagok világába.
A főzőshow az Art Hotel Szeged Sanzon éttermének konyhafőnökével, Goda Gáborral indult, aki a szegedi halászlé rejtelmeibe vezette be az érdeklődőket. Őt követte Pauer Péter, a Gotthard Hotel Executive Chef-je, végezetül pedig Csécsényi Zoltán, a Bonvital Hévíz Executive Chef-je zárta a gasztro barangolást. Az akadémia megálmodója és szakmai házigazdája Varga Gergely, a Károlyi – Kastély Hotel & Restaurant executive Chef-je immár harmadik éve tökéletesíti és színesíti a rendezvényt. Ezt követően a székesfehérvári Primavera Kórus jótékonysági koncertje következett, melynek bevételeit az Önkéntes Központ Alapítvány „Idősek Barátai” programjának finanszírozására ajánlották fel.
Kapcsolódó cikkeink
Számít az Ön véleménye!
2024-ben már 11. alkalommal hirdet felhívást az MVI Gundel Károly-díjra jelölésre.…
Tovább olvasom >Mindent a gulyásról
Pásztorételtől a magyar konyha szimbólumáig címmel nyílt május közepén időszaki…
Tovább olvasom >Költöző emlékeink
A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumból a Budapesti Gazdasági Egyetem…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszafogottabb eredményt hozott az ősz az idegenforgalomban
A nyári szezon növekedése után az ősz első hónapja visszafogottabb…
Tovább olvasom >Az idei első félévben is töretlenül bővült a globális hotelipar
Az előző év kiugró eredményeihez képest is képes volt tovább…
Tovább olvasom >SweeTEN 4.0
Újabb mérföldkő az ipartestület tehetséggondozó tevékenységében: a Nemzeti Tehetség Program…
Tovább olvasom >