Gasztro-innováció a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán
A gyöngyösi Károly Róbert Főiskola új, Magyarországon eddig még nem működő Gasztronómiai menedzser szakirányú továbbképzési szakot alapított. Az első ilyen 4 szemeszteres képzést 2013 elején indítják.
A főiskola Turizmus és Területfejlesztési Tanszékének vezetője Dr. Dávid Lóránt meghívót kapott a párizsi székhelyű European Center for Culinary Professions (CEPROC) szervezethez. A világhírű francia gasztronómia egyik „szentélyének” számító intézmény gasztronómiai és italkultúra oktatási programokat és képzéseket ajánl világszerte.
Dávid Lóránt lapunknak elmondta, hogy látogatásának elsődleges célja a szakmai kapcsolatok kiépítése, vendégoktatók meghívása, valamint annak lehetővé tétele, hogy az oktatói, valamint végzős diákjaik Franciaországban képezhessék magukat tovább.
A hazai szervezetek közül a főiskola a szak megalapítása előtt a VIMOSZ és az MNGSZ illetékesivel is felvette a kapcsolatot. Az intézmény vendéglátós irányultságú erőfeszítései ismertek, a turisztikai és vendéglátó képzések során már eddig is ismert gasztronómiai szakembereket sikerült szakmai együttműködőként megnyerni. A főiskola címzetes, tiszteletbeli oktatói és tanárai között szerepel például Benke László, Buday Péter és Nagy Zoltán is. A KRF több pályázati projektben is érdekelt, a SAGITTARIUS elnevezésű európai uniós támogatás esetében a helyi természeti és kulturális (köztük kulináris) örökségek feltárása és hasznosítása a cél, a FooDrink című Leonardo projekt esetében pedig tananyag-fejlesztési és tantervkészítési tevékenységekben jeleskedik az intézmény.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >