Gasztro hétvégék Balatonszárszón
Összefogtak a vendéglátósok Balatonszárszón, és „Gasztro hétvégék” keretében kínálnak egységesen és kedvező áron különböző specialitásokat szombattól három hétvégén át mindig mást, a kezdeményezésből siker estén hagyományt kívánnak teremteni.
Balatonszárszó hat legnagyobb vendéglátósa vállalta, hogy ezen a hétvégén a település által rendezett „Testvérvárosok találkozója néptánc gálához” csatlakozva erdélyi vagy lengyel nemzetiségi ételt szerepeltet a napi ajánlatában – mondta el Kertész Rezső a Balatonszárszó turizmusáért létrehozott közhasznú alapítvány vezetőségi tagja pénteken az MTI-nek.
A következő szombat-vasárnap a halétkeké lesz, majd augusztus 18-20 között magyaros ételeket, lesz ahol somogyi specialitásokat szerepeltetnek étlapokon. A kínálatot mindenhol kiegészítik egy, vagy többfajta dél-balatoni borral.
Ezen a hétvégén a hat szárszói vendéglő étlapjain egyebek közt székely leves, erdélyi fatányéros, lengyel burgonyaleves, zakuszka, erdélyi miccs, tejfölös-csomboros székelykáposzta, cékla-csorba leves, öreghegyi csőszpecsenye, marhapörkölt puliszkával és kolozsvári töltött káposzta is szerepel.
Az összefogás résztvevői az első három gasztro hétvége fogadtatását kiértékelve döntenek majd arról, hogy jövőre hagyomány válik-e a kezdeményezésből, a főszezon valamennyi hétvégéjén tematikus, speciális ételkínálattal csábítva a turistákat Balatonszárszóra. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Több mint 1,2 milliárd forintnyi turisztikai fejlesztés Bács-Kiskunban
Turisztikai fejlesztésekre több mint 1,2 milliárd forintot fordíthatnak Bács-Kiskun vármegyében…
Tovább olvasom >Egy nap alatt kétszer zárta be ugyanazt a két kínai büfét a fogyasztóvédelem
Egy nap alatt kétszer kellett bezárnia ugyanazt a két fővárosi…
Tovább olvasom >Áttörés történt a szabadidősport, az élménysport és az aktív turizmus területén
Áttörés történt Magyarországon a szabadidősport, az élménysport és az aktív…
Tovább olvasom >