Garaczi János az MKVM Üljünk le egy szóra! sorozatában
Üljünk le egy szóra! – vendéglátás felsőfokon címmel indított idén sorozatot a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum. A havonta szervezett találkozókon a vendéglős szakma kiemelkedő szereplőivel beszélgetnek életükről és munkájukról, a szakma szeretetéről és a hivatástudatról, mely kellő alázattal és szorgalommal az alkalmi vendégből jó eséllyel törzsvendéget varázsol.
Március 12-én, kedden 18.00 órakor a vendég Garaczi János, a lajosmizsei Tanyacsárda tulajdonos-séfje lesz.
Garaczi János a nagy vendéglős generáció tagja, akinek a neve elválaszthatatlan a Tanyacsárdától, ahol ma is éli mindennapjait, ha éppen nem a galambjaival foglalkozik. Mert szerencsére egy ilyen kiváló hobbi is belefér az életébe, amihez persze korán kell kelni. Pályáját elismerések sokasága fémjelzi, de talán mind közül a Gundel Károly-díj jellemzi leginkább azt a hivatástudatot és munkásságot, aminek a középpontjában mindig is a VENDÉG állott. Igen, csupa nagy betűvel, mert a magyar vendéglátás évszázados hagyományainak és szellemiségének ez a mentalitás felel meg a legjobban. A mesterszakács ugyanis nem csak a konyhában remekel, hanem a vendégek között is úgy forog, mintha mindenkit személyen hívott volna meg. Hiába a több száz főkiszolgálására alkalmas vállalkozás, Garaczi úr igazi házigazdaként köszönti a legtöbb betérő vendéget, akikből aztán természetes, hogy törzsvendég válik.
Belépő: 1.000 Ft
Regisztráció szükséges: mkvmuzeum@gmail.com; 1/375-6249
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Nyárindító bor és pezsgő ünnep a Szabadság téren
A nagy sikerű Bor & Pezsgő Fesztivál és Junibor Ünnep…
Tovább olvasom >Megnyitott a dubaji Gulfood, 24 kiállító az AMC standján
A világ vezető élelmiszeripari szakkiállításai közül az egyik a dubaji…
Tovább olvasom >Kihirdették a 10. jubileumi K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat nyerteseit
Tizedszer hirdették ki a K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat nyerteseit.…
Tovább olvasom >