Gallicoop: piknikezzünk pulykás falatokkal!
A napsütés és a madárcsicsergés mindenkit kicsalogat a természetbe. A szabadtéri élményeket egy megpakolt piknikkosárral tehetjük teljessé, hiszen ilyenkor még az étel is jobban esik a fűben heverve vagy egy padon ülve.
Fotó: gallicoop.hu
Hogy minden eshetőségre felkészüljünk, vigyünk pokrócot, hogy leheveredhessünk a fák árnyékába. Ha vadregényes helyre készülünk, vagy alkonyat után is maradnánk, legyen nálunk szúnyog- és kullancsriasztó. Egy igazi kirándulónál mindig van bicska is. Gondosodjunk a megfelelő folyadék utánpótlásról is, és mivel a kánikulában gyorsan felmelegedik a víz, jól jön a hűtőtáska. A pakkunkat töltsük meg finom, házias ízekkel, amik sokkal egészségesebbek, és jobban esnek majd, mint ha bolti nasikat vinnénk magunkkal. És hogy milyen a jó piknik kaja? Gyorsan kész, hogy ne a konyhai pepecselés vegye el az időnket az utazástól, és órákig megőrzi eredeti ízeit. Érdemes pulykahúsból készítenünk, mivel a fehérjetartalma hasznos az aktív mozgás – hegymászás, biciklizés, evezés – után is. Lássunk néhány tökéletes választást!
Szendvics deluxe
Hozzávalók 4 főre: 1 zacskó szeletelt magos kenyér, 1 db szívsaláta, 1 zacskó rukkola, 1 db répa, 1 csokor retek, 1 marék koktélparadicsom, 30 dkg pulykasonka, 20 dkg pulykakolbász, vaj, só, bors, mustár, ketchup, majonéz. Az alapanyagokból ízlés szerinti szendvicseket készítünk, és egy hosszúkás jénaiba állítjuk.
Pulykasonkás-kecskesajtkrémes kifli
Hozzávalók: 1 db levelestészta, 1 ek kecskesajtkrém, 1 csomag szeletelt Körös pulykamellsonka, 1 tojás
A tésztából egy nagy kört vágunk ki, és megkenjük a sajtkrémmel. Ráhelyezzük a sonkát, és 4 cikkre vágjuk a kört. Kívülről befelé haladva feltekerjük a csíkokat, és megkenjük felvert tojással. 180 fokos sütőben 12 perc alatt aranyabarnára sütjük.
Parmezános pulyka nuggets salátával
Hozzávalók: 60 dkg pulykamell filé, 2 bögre házi zsemlemorzsa, 3 ek reszelt parmezán, só, bors, 1 csésze liszt, 2 tojás felverve, olaj a sütéshez
A húst falatnyi darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A zsemlemorzsát elkeverjük a parmezánnal, tálba tesszük. A húst először lisztbe, majd tojásba, végül a parmezános morzsába forgatjuk. Forró olajban kisütjük. Salátát csomagolunk mellé az útra.
Sonkás tortilla tekercsek
Hozzávalók: 4 tortillalap, 1 csomag pulykamellsonka, római saláta, majonéz, fekete olajbogyó, paradicsom
A tortillalapokat megkenjük majonézzel, beterítjük salátalevéllel, sonkával, vékonyra szelt paradicsommal, és feltekerjük.
Kapcsolódó cikkeink
Ennyit kosztál egy vacsora a vidéki dupla Michelin-csillagos étteremben
Magyarországon jelenleg két olyan étterem található, amely a világ egyik…
Tovább olvasom >A World Culinary Awards idén is díjazta a legjobb éttermeket
A gasztronómiai világ legjobbjait ünneplő World Culinary Awards idén is…
Tovább olvasom >Bezár Balatonalmádi népszerű vegán étterme
Szeptember 29-én utoljára nyitja meg kapuit Balatonalmádiban a Veganeeta Home,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Csokiláz és pikáns rendelések – a magyarok így ünneplik a halloweent
Különleges rendelések és új édességtrendek Közép-Európában: egyre népszerűbbek az intim…
Tovább olvasom >KSH: Az élelmiszeripar értékesítési árai 0,9 százalékkal emelkedtek
Szeptemberben az ipari termelői árak átlagosan 0,9 százalékkal magasabbak voltak…
Tovább olvasom >Saját kézzel, ötévente, fehérre – így festik otthonukat a magyarok
A magyarok, csehek és szlovákok festési szokásait térképezte fel a…
Tovább olvasom >