Gálavacsora
Az ipartestület megalakulásának 20. évfordulója alkalmából november 5-én a tatai Hotel Gottwaldban rendezett gálaest részleteiről Jakabffy Lászlóval, a szervezőbizottság elnökével beszélgettünk.
– A 19. századi megalapítása után a Magyar Vendéglátók Ipartestülete évente tartott ünnepi rendezvényt. A mai MVI ünnepe alkalmából döntöttünk a hagyomány felélesztése és nem utolsósorban szervezetünk mai szakmai erejének ilyen jellegű illusztrálása mellett – nyilatkozott a szakember. – Mondhatjuk, a legjobb időben, hiszen a szakmán belül most pozitív irányú változásoknak lehetünk tanúi. A gálaest legnagyobb „attrakciója” minden bizonnyal a vacsora lesz, amely neves hazai séfek csapatának közreműködésével készül, egyfajta örömfőzés keretében. A tálalt fogások a kiválasztott borkülönlegességekhez készülnek, ám nemcsak a kizárólag hazai alapanyagokból készülő ételek és borok összhangja biztosítja majd a magas színvonalat, ezekhez lesz mérhető a felszolgálás minősége is. Nagy odaadással készülünk a nem mindennapi rendezvényre, én magam napi 3-4 órát töltök ezzel a munkával.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >