Galapagos Santa Cruz: Az Év kávékülönlegessége a Nespressotól
Az ember néha a legváratlanabb helyeken bukkan rá a legbámulatosabb dolgokra. Amikor a Nespresso kávészakértőinek alkalma nyílt megkóstolnia egy olyan különleges kávét, ami az alacsonyan fekvő, kétmillió éves vulkáni magmából kiemelkedő galápagosi Santa Cruzon termett, azonnal tudták, hogy az év kávékülönlegességét találták meg: a Nespresso Explorations sorozatának legújabb tagját, a Galapagos Santa Cruz kávét.
A Nespresso Explorations 3 Limited Edition kávéjának köszönhetően újra bárkiből kávé-gourmet válhat, hiszen a kávészakértők ismét egy nem mindennapi termőhelyre találtak, és annak legjobb kincseit hozták el a fogyasztóknak. A galápagosi Santa Cruz-sziget speciális mikroklímája megdönti a kávétermesztés alaptételét, mely szerint minél magasabban terem egy kávé, annál jobb minőségű. Ez a sziget alacsony tengerszint feletti magasságon is olyan különös koktélt kever napfényből, esőből és eltérő hőmérsékletű tengeráramlatokból, amitől a kávészemek lassabban érnek, ennek köszönhetően cukortartalmuk magasabb, ízük pedig különlegesen koncentrált lesz.
A Galápagos-szigetek több mint 80%-a természetvédelmi terület, a növény- és állatvilágát mindentől óvják és a legnagyobb tisztelettel kezelik. Nagyon kevés helyen lehet kávét termeszteni, így az itt termett kávé igazi ritkaságnak számít. A Galápagos Santa Cruz a világ egyik legegzotikusabb szigetéről származik, amely kétmillió éves vulkáni magmából emelkedett ki.
Az élővilág sokszínűsége mellett a mikroklíma teszi igazán különleges hellyé Galápagost: a hideg, nedves óceáni szél és az áramlatok hűvösebb klímát eredményeznek, mint ami az Egyenlítőn megszokott. A szigetek perzselő napot kapnak, miközben a Humboldt-áramlat a szigetek felé tereli hűs tengeri szellőt, ezért mégsem éri őket intenzív hő. Így az éghajlat hasonló az 1200-1300 méter tengerszint feletti magasságon megszokott klímához.
A Nespresso Explorations legújabb, Galápagos Santa Cruz kávéja a Santa Cruz-sziget 6 farmjáról, nagyon szelíd lejtőkről származik. A gondosan válogatott Arabica kávészemeket kézzel szüretelik, nedves hántolással dolgozzák fel, mechanikus szárítókban szárítják és közepes hőfokú, osztott pörköléssel pörkölik. Mindezek végeredménye egy kerek, testes espresso, kakaóra emlékeztető, emellett édes gabonás ízjegyekkel, amelyek legalább olyan kivételesek, mint a termőhely maga. Cappuccinoként elkészítve a pörkölt jegyek mellett praliné és kekszes ízjegyek jelennek meg a kávéban. A csomagolást ez alkalommal tradicionális ecuadori népviselet mintái inspirálták.
Az Explorations május 14-től világszerte csak néhány napig lesz kapható a Nespresso Boutique-okban, illetve megrendelhető online a www.nespresso.com oldalon és a Nespresso Club ingyenesen hívható 06 80 2582 80-as számán.
Kapcsolódó cikkeink
A brazil kávéra kivetett vámok ellenére is terjeszkedni tervez Amerikában a Lavazza
Az olasz Lavazza továbbra is terjeszkedni kíván az amerikai piacon,…
Tovább olvasom >Trade marketing, az elengedhetetlen? – Szerelmem a trade marketing – idén is
A Trade Marketing Klub hagyományos, online konferenciája, a Szerelmem a…
Tovább olvasom >Nincs már olyan, hogy olcsó kávé
Bár a kávéárak emelkedésének köszönhetően az ital fogyasztása csökkent, a…
Tovább olvasom >További innovációs termékek
A magyar torma virágzik – mégis nehéz helyzetben vannak a termelők
Bár 2024-ben tovább nőtt a magyar tormaexport volumene, és a…
Tovább olvasom >Erős Pistás pogácsával rukkolt elő az Univer és a Lipóti Pékség
Omlós, mégis nagy erő van benne, egyesíti a túrós-tejfölös könnyedséget…
Tovább olvasom >Nem áll meg 2025-ben sem a SPAR fejlődése: két budapesti áruház újult meg 580 millió forintból
Mintegy 580 millió forintos beruházással megújult két budapesti SPAR szupermarket.…
Tovább olvasom >