Fűszerkocka 2.0
Gusto! Spice Cakes – így hívják azokat a fűszerkockákat, melyek a nem éppen konyhai termékeiről ismert Velissa Van Scoyoc amerikai tervező fejében születtek meg. A fűszer(keveréke)t kölönböző, az adott összetevő(k)re jellemző színű és mintázatú tömbökbe kompresszálják, azaz az “ősrégi” ízesítőknek merőben új megjelenési formát kölcsönöznek. Ha csak a mellékelt illusztrációra nézünk, ez a komplex ízek adta kulináris élvezetek mellett komoly vizuális élményt is nyújt. Így többek között arra is inspirálják a szakácsot, hogy egzotikus, vagy csak eddig nem próbált fűszerekkel és ízhatásokkal variálják ételeiket, a vendégeket pedig arra, hogy mindezeket könnyebben kipróbálják. Művészet-gasztronómia-21. század – ezek összefüggéseit aligha lehetne érthetőbben jellemezni, mint a fűszerkockákkal!
Az étvágygerjesztő fűszereket reszelhetik, szeletelhetik vagy épp olvaszthatják, a lényeg, hogy „ki lehet a bennük rejlő szépséget, aromájuk és színük változatosságát aknázni”. Valamit olyasmit, ami még a ínyencek számára is ritkaságszámba megy. Hisz ahhoz képest, hogy a fűszerek mennyire fontosak kulináris, kulturális differenciálódásunkban, mi mégsem fektetünk csomagolásukra, megjelenésükre igazán komoly hangsúlyt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Tízmillió forint összdíjazású pályázatot hirdet Tokaj
Tízmillió forint összdíjazású művészeti pályázatot hirdet Tokaj a világörökségi borvidék…
Tovább olvasom >Hő a mélyből: kiaknázatlan kincs a magyar geotermia
Bár Magyarország kiváló geotermikus adottságokkal rendelkezik, a termálhő jelenleg csak…
Tovább olvasom >