Funkcionális torták?
A gyógyhatású alapanyagot tartalmazó legjobb tortát és a legötletesebb receptet is díjazták a bloggereknek, hobbicukrászoknak meghirdetett Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyen, amelyre idén 28 pályázat érkezett. A megmérettetésre olyan recepttel lehetett pályázni, amely nem tartalmaz se cukrot, se fehér lisztet. A zsűri most először különdíjjal értékelte a legjobb édességet, amely Kunsági Gabriella mákos céklatortája lett. Az átlagfogyasztónak első hallásra bizarrnak hangozhat e zöldség, mint alapanyag, ám a hölgy a hivatásosok versenyére készített már tortát vargánya gombával is! Talán ez egy olyan új irány, amilyeneket a cukrászszövetség a versenyeihez keres?

Kapcsolódó cikkeink
MCI Közgyűlés 2025
Nagy érdeklődés mellett tartott közgyűlést február végén a Magyar Cukrász…
Tovább olvasom >A magyarok kedvenc tortája a dobostorta
A torta, akár házi, akár vásárolt, fontos szerepet játszik a…
Tovább olvasom >18 éves a Magyarország Tortája verseny
Az ipartestület meghirdeti az AM Ágazati Értéktárba is nemzeti értékként…
Tovább olvasom >
Még több cikk hasonló témában >
További cikkeink
Tenger, túra, távol-kelet: ezeken a nyomvonalakon mozognak a 2025-ös nyári utazási trendek
A magyar utazók idén nyáron is a bevált desztinációk felé…
Tovább olvasom >Az utazók 70%-a fizetne többet a zöld alternatíváért
A turizmus a globális szén-dioxid-kibocsátás közel 10%-áért felel, így egyre…
Tovább olvasom >Unitravel-csőd: utazás is lehet a kártérítés – de van, amit zsebből kell fizetni
Nemcsak pénzbeli kártérítést, hanem új utazási lehetőséget is választhatnak azok…
Tovább olvasom >