Fuchsli Borgyógyászat
Június eleji első kánikulai napok egyike; lehet, hogy azért, mert ez még csak a szezon kezdete, de a Belgrád rakpart teraszai közül kora délután csak a Fuchsliban ülnek – ott viszont mindjárt három asztalnál is.A borász Heimann család májusban nyílt, koncepciójában leginkább egy borcentrikus bisztróként definiálható Borgyógyászata(!) már a nyitástól nagy erővel vonzza a vendégeket. Talán a jó ár-érték arányú borok, talán a környék átlagánál alacsonyabb árak, talán a jól tálalt, egyszerű magyar ételek – nem is csoda, hogy a vendégkör még a tulajdonosok által várthoz képest is heterogén. Az enteriőr legtöbb elemében 21. századi, amelyben nem idegenek a borhoz kötődő rusztikus darabok.
Minden egyszerű: ez az igazi minimál-koncepció! A ház jelenleg kétféle (később bővül a választék) „csapolt” bora nem egyetlen fajtából áll, és nem drága (160 Ft/dl), a fröccshöz retro üvegben jön a szóda. A 14-féle palackozott Heimann-bor ára 2350 és 9900 Ft között mozog – bármelyiket bontják poharaztatáshoz. A nem borissza „kísérők” egyféle házisört ihatnak, a kávé viszont Lavazza. Az étlap kialakításának alapelve a vendégek jóllakatása: 4-4-féle előétel (inkl. töpörtyűkrém), főfogás és köret a választék, amik ugyanannyira nem kalóriaszegények, mint a kínálatot kiegészítő hétfőnkénti slambuc, keddenkénti főtt marha, szerdánkénti sólet…
Fuchsli, Budapest V., Belgrád rakpart 18. • Konyhafőnök: Papp János
• Tervező: Varga Zita
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Rendhagyó Fórum a CEONET Klub és az Egyensúly Intézet együttműködésében
November 12-én a Zwack Ház Füves Bárjában rendezték meg azt…
Tovább olvasom >Cukorbetegség világnapja: metrómegállókban ellenőrizhetjük a vércukorszintünket
Utazás közben is tehetnek az egészségükért azok, akik november 14-én,…
Tovább olvasom >Szivárványból hajtogatott bagel – A nap videója
Színpompás másfél perces film arról, hogyan készül Brooklyn (és valószínűleg…
Tovább olvasom >