Fűben, fában orvosság szlogennel rendezik a Magyar Ízek Utcáját
Fűben, fában orvosság szlogennel rendezik az idei Magyar Ízek Utcáját augusztus 20. és 22. között a Várkert Bazárnál Budapesten.
Szász Krisztián, a 2021-es Szent István-napi kenyeret előállító solymári Hel Pékség tulajdonosa (b) és az Ország Tortáját, valamint az Ország Cukormentes Tortáját megalkotó Füredi Krisztián mestercukrász (j) a Magyar Ízek Utcája rendezvény sajtótájékoztatóján a Várkert Bazárban 2021. augusztus 10-én. MTI/Szigetváry Zsolt
A Lánchídtól a Döbrentei térig élelmiszerkészítők és -előállítók, cukrászok, pékek, vendéglátósok várják az érdeklődőket – mondta el Novotny Antal, a Magyar Ízek Utcája főszervezője a rendezvényt bemutató keddi sajtótájékoztatón Budapesten.
Hozzátette: a rendezvény célja bemutatni a Kárpát-medence gazdag ízvilágát és gasztrokultúráját, így érkeznek résztvevők egyebek mellett Kárpátaljáról, a Felvidékről és az Őrségből, emellett idén a gyógyító növényekre, fűszerekre, ételekre, italokra, gasztrokulturális elemekre helyezik a hangsúlyt.
A látogatók megkóstolhatják Magyarország tortáját és cukormentes tortáját, valamint a Szent István-napi kenyereket is.
Mint Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnöke felidézte, az idén tizenötödik alkalommal megrendezett versenyen a Magyarország tortája címet Fodor Sándornak, a budapesti Habcsók Cukrászda cukrászának Napraforgó elnevezésű tortája nyerte el.
Idén az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás alkalmából alversenyt is hirdettek. Erre olyan tortákat vártak, amelyek meghatározó összetevői Magyarország erdeiben, mezein megtalálhatóak. A mezőnyben végül a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda cukrászmestere, Füredi Krisztián Nimród fantázianevű tortája lett a győztes.
Szintén Füredi Krisztián nyerte meg a Magyarország cukormentes tortája versenyt, a hozzáadott cukor nélkül készült, Beszterce rózsája fantázianevű süteményben a sárgabaracké a főszerep.
A Szent István-napi kenyér címet idén a solymári Hel Pékség Solymár gyöngye elnevezésű kenyere nyerte el, az év innovatív kenyere a tiszakécskei Fejedelmi Pékség Tisza-parti magvas kézműves kenyere lett.
A rekordszámú versenyző két kategóriában és két fordulóban mérethette meg magát a Magyar Pékszövetség X. Szent István-napi kenyérversenyén – emlékeztetett Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke.
A Magyar ízek utcája programjai között bábszínházi előadások, közlekedésbiztonsági foglalkozások, véradás, vércukorszint-mérés és koncertek is szerepelnek. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Nyitott portákkal várják a fogyasztókat a kistermelő
Országszerte kinyitják kapuikat a fogyasztók előtt a hazai kistermelők. A…
Tovább olvasom >Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >Váratlan páros: Magyar nagymama tanította rétest nyújtani a spanyol sztárséfet
Folytatódott Dani García gasztronómiai kalandozása Magyarországon. A Bibo Budapest étlapjára…
Tovább olvasom >További cikkeink
Idén is megfizethető áron kaphatók a legnépszerűbb termékek a Szent István Napon
2025-ben is gazdag étel- és italkínálat fogadja az érdeklődőket a…
Tovább olvasom >Már több mint 930 szakembert ajánlottak a Signature 40 2025-ös kiírására
Minden eddiginél aktívabb ajánlási időszakot jelentett a Signature Platform: eddig…
Tovább olvasom >Véget ért a II. Ifjúsági PET Kupa
2025. július 20. és 25. között második alkalommal szervezte meg…
Tovább olvasom >