FruitVeB: kevésbé érintette a zöldség-gyümölcs ágazatot a fagykár
Kevésbé érintette a zöldség-gyümölcs ágazatot a fagykár – mondta Ledó Ferenc elnök, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke szombaton az M1 aktuális csatornán.
Az elnök elmondta, a fagykár leginkább azoknál a csonthéjas növényeknél jelentkezett, amelyek tartósan mínusz 18 foknál is alacsonyabb hőmérsékletnek voltak kitéve. Ugyanakkor, ha ezeknél a virágzás optimálisan alakul, akkor jelentős terméscsökkenés sem lesz. Jelentősebb kár a szamócánál lehet – fűzte hozzá.
A téli hideg negatívan érinthette a melegházas zöldségtermesztést, hiszen a palánták növekedését befolyásolhatta. Ez azt jelenti, hogy néhány hetet csúszhat a hazai zöldségek (paprika, paradicsom) leszedése – fűzte hozzá. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
NAK-FruitVeB: a hűvös május miatt elhúzódik az idei szamócaszüret
Már kapható a hazai piacokon a magyar szamóca, amelyre idén…
Tovább olvasom >AM: újabb pályázattal segíti az agrártárca az állatbetegségek megelőzését
A ragadós száj- és körömfájás vírus megjelenése nyomán új pályázati…
Tovább olvasom >Információs platformot készít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) digitális megoldásokat és precíziós szolgáltatásokat…
Tovább olvasom >További cikkeink
Hamburgerkép 2025 – így esznek hamburgert a magyarok
Magyarország kedvence egyértelműen a marhahúsos hamburger, lehetőleg sok sajttal, baconnel,…
Tovább olvasom >A trappista sajt fogyasztását ösztönző kampány indult
Az Agrárminisztérium (AM) és az Agrármarketing Centrum (AMC) is csatlakozott…
Tovább olvasom >A technológiai problémák végeztek az első helyen a lényegi munkát megzavaró tényezők között
A technológiai fennakadások, például a lassú számítógépek, nem működő alkalmazások…
Tovább olvasom >