Fröccs- és barbecue fesztivál a Kopaszi-gáton
Első alkalommal a budapesti Kopaszi-gáton rendezik meg a Budai Fröccs- és Barbecue Fesztivált; az ingyenes rendezvény a bor- és gyümölcsfröccsök, valamint sültek mellett számos programmal várja a közönséget péntektől vasárnapig.
Noha a Duna jelenleg árad, ez a fesztivált nem veszélyezteti, mert a Kopaszi-gát több mint egy méterrel a várható árhullám szintje fölött fekszik – mondta el a rendezvény keddi budapesti sajtótájékoztatóján Necz István főszervező.
Hozzátette, az árvízhelyzet miatt a profit egy részét felajánlják a Budapesti Különleges Mentők számára, és a látogatókat is arra kérik, hogy hozzanak tartós élelmiszereket az árvízkárosultak számára.
A fesztivál tematikájáról szólva Necz István elmondta, a fröccs komoly népszerűségnek örvend, ahogy a sült húsok is igen kedveltek a magyar közönség körében, a városban azonban nehéz megoldani a nyílt tűzön grillezést.
A Kopaszi-gáton több mint 100 kiállító várja a látogatókat: Magyarország szinte összes borvidékéről érkeznek bortermelők; olyan pálinkaházak, mint a tokaji Szőlőpárlat- és Likőr Manufaktúra, a Szicsek Pálinkafőzde vagy a Tarpa Manufaktúra, de lesznek házi készítésű szörpök, gyümölcslevek, húsok, pácok és grillfűszerek is.
Mivel a rendezők egyik célja, hogy a látogatók megtanulhassanak grillezni, főzőtanfolyamokon is részt lehet venni. Akinek kedve van, maga süthet húst, de természetesen készen is vásárolhat. Lesz ökör- és malacsütés, és különleges pácok is készülnek majd, például egy bodzás-mentás energiaital felhasználásával.
A háromnapos rendezvény szakmai partnere a Magyar Grillszövetség, amely szombatra grillversenyt is szervez – közölte Necz István.
A fesztivál zenei és egyéb programjairól a www.facebook.com/budaifroccs honlapon találhatnak részletes információkat az érdeklődők. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >