Franciább paradoxon
Minthogy a szőlő és a bor pozitív hatásait az egészségre többször és többféleképpen is bebizonyították már, sokan gyógyszerként is tekintenek rájuk, és – legalábbis részben – ekként is fogyasztják őket. Ezt a megközelítést használják ki a szőlőmagból és szőlőhéjból lisztet őrlő vállalkozók. A francia Marché Noir (amely jórészt a cabernet szőlőt használja alapanyagként) egyenesen az azóta már sokak által használt Edd meg a borodat kifejezéssel reklámozta termékét.
El kell ismernünk, a borliszt nevezett alapanyag híveinek érvelése sok szempontból jogos, mert annak élelmi rost- és proteintartalma kifejezetten magas, gazdag kalciumban, antioxidánsokban és létfontosságú aminosavakban, mindemellett negyedrészben használható a gluténmentes lisztkeverékekben is. Nem mellesleg jó színt is adhatnak az ételeknek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
OKSZ: A kiskereskedelem nem felelős az emelkedő árakért
A kiskereskedelmi forgalom júniusi 3 százalékos – éves emelkedése az…
Tovább olvasom >A legnagyobb hazai webshopok oldalainak a karbonlábnyomát mérte meg a magyar startup
Tizenhat hazai webshop oldalának karbonlábnyomát mérte meg a Carbon.Crane, az…
Tovább olvasom >Tovább erősödött a magyar termék védjegyek szerepe
Az élelmiszerek esetében a vásárlók 86,6 százaléka előnyben részesíti a…
Tovább olvasom >