Franciább paradoxon
Minthogy a szőlő és a bor pozitív hatásait az egészségre többször és többféleképpen is bebizonyították már, sokan gyógyszerként is tekintenek rájuk, és – legalábbis részben – ekként is fogyasztják őket. Ezt a megközelítést használják ki a szőlőmagból és szőlőhéjból lisztet őrlő vállalkozók. A francia Marché Noir (amely jórészt a cabernet szőlőt használja alapanyagként) egyenesen az azóta már sokak által használt Edd meg a borodat kifejezéssel reklámozta termékét.
El kell ismernünk, a borliszt nevezett alapanyag híveinek érvelése sok szempontból jogos, mert annak élelmi rost- és proteintartalma kifejezetten magas, gazdag kalciumban, antioxidánsokban és létfontosságú aminosavakban, mindemellett negyedrészben használható a gluténmentes lisztkeverékekben is. Nem mellesleg jó színt is adhatnak az ételeknek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A piaci kihívások mellett is növekedni tudott a BioTechUSA-cégcsoport
Közzétette éves jelentését a tisztán hazai tulajdonú BioTechUSA-cégcsoport: a gazdasági…
Tovább olvasom >Több mint 13 tonna adomány gyűlt össze a NOE és a CBA közös húsvéti akcióján
Több mint 13 tonna adomány gyűlt össze a Nagycsaládosok Országos…
Tovább olvasom >Megnövelt kapacitással segíti a húsvéti visszaváltást a MOHU
Az ünnepek közeledtével várhatóan a boltok forgalma növekedni fog, így…
Tovább olvasom >