Francia sajtparádé a Le Meridienben
Száz nemes sajt közül válogathatnak a vendégek a belvárosi ötcsillagos szállodában április 29-ig.
Már negyedszer rendezi meg a Le Meridien a francia heteket,
benne a sajtnapokat. A sajtparádéra legalább annyi magyar vendég kíváncsi, mint
francia – az is a cél, hogy a magyarok kedveljék meg ezt a klasszikus francia
élelmiszert, hiszen a szálloda külföldi vendégei és a Magyarországon élő
francia kolónia tagjai egyébként is törzsvendégek és sajtkedvelők.
Gerard Poulard francia sajtmester kifejezetten azért érkezett Franciaországból,
hogy eligazítsa a sajtok pikáns, illatos, különleges világában az érdeklődőket:
melyik mennyire érett, milyen ízharmóniájú, mivel szokták fogyasztani,
desszertnek vagy főfogásnak illik-e inkább. A sajtkóstoló mellett április 29-ig
a francia konyha is bemutatkozik: Bretagne, Normandia, Provance és Lyon
ételkülönlegességei kerülnek az asztalra.
Április 25-én délután pincérverseny lesz, francia módra: több belvárosi
szálloda felszolgálója tálcával és tele poharakkal teszi meg a kijelölt utat. A
nevezési díjakat a szálloda jótékony célra,a Robert Burns Alapítvány javára ajánlja
fel.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
III. Employer Branding Konferencia: A jövő már jelen?
2025. június 3-án a Pasaréti Közösségi Ház adott otthont a…
Tovább olvasom >Idén is gazdára várnak a Green Pledge védjegyek!
Újra várja a pályázatokat a Green Pledge – a kezdeményezés immár harmadik…
Tovább olvasom >Bemutatkozott a magyar méz és a mangalica Oszakában
Tovább kell erősíteni az olyan prémium mezőgazdasági termékek jelenlétét a…
Tovább olvasom >