Francia sajtparádé a Le Meridienben
Száz nemes sajt közül válogathatnak a vendégek a belvárosi ötcsillagos szállodában április 29-ig.
Már negyedszer rendezi meg a Le Meridien a francia heteket,
benne a sajtnapokat. A sajtparádéra legalább annyi magyar vendég kíváncsi, mint
francia – az is a cél, hogy a magyarok kedveljék meg ezt a klasszikus francia
élelmiszert, hiszen a szálloda külföldi vendégei és a Magyarországon élő
francia kolónia tagjai egyébként is törzsvendégek és sajtkedvelők.
Gerard Poulard francia sajtmester kifejezetten azért érkezett Franciaországból,
hogy eligazítsa a sajtok pikáns, illatos, különleges világában az érdeklődőket:
melyik mennyire érett, milyen ízharmóniájú, mivel szokták fogyasztani,
desszertnek vagy főfogásnak illik-e inkább. A sajtkóstoló mellett április 29-ig
a francia konyha is bemutatkozik: Bretagne, Normandia, Provance és Lyon
ételkülönlegességei kerülnek az asztalra.
Április 25-én délután pincérverseny lesz, francia módra: több belvárosi
szálloda felszolgálója tálcával és tele poharakkal teszi meg a kijelölt utat. A
nevezési díjakat a szálloda jótékony célra,a Robert Burns Alapítvány javára ajánlja
fel.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Protechtor Future Summit: A gazdasági-politikai szakértők már az összeomlást várják, a cégvezérek körében viszont töretlen az optimizmus
Klímaváltozás, járványok, erőforráshiány, biztonsági fenyegetések – válságok mindig is voltak,…
Tovább olvasom >Itt van most Európa legolcsóbb karácsonyi vására
Az erdélyi Nagyszeben karácsonyi vására mára Európa egyik legkedveltebb adventi…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >