Főzzön ehető virágokból!
A Lásd a természet ízeit – fotókiállítás kísérőprogramjaként Halmos Monika gasztrobotanikus 4 alkalommal mutatja be a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban, hogyan lehet ehető virágokból ínyenc ételeket, süteményeket készíteni.
Első előadása március 8-án 18 órakor az ibolyáról szól.
Gondolták volna, hogy a szerény kis ibolya, amely bizonygatja nekünk, hogy itt a tavasz, Néró császár egyik kedvenc desszertjének ízesítőjeként vonult be a történelembe? És arról hallottak-e, hogy Erzsébet királyné, vagy ahogyan inkább ismerjük, Sissi kedvence volt az ibolyafagylalt, a kandírozott ibolya? Ugyan csak rövid ideig élvezhetjük e kicsinyke virágok íz-üzenetét, ez annál inkább sarkallhat arra, hogy az utolsó szirmáig kiélvezzük a tavasz illékony íz-ajándékát. Halmos Monika a tavasz legfrissebb ehető virágainak világába kalauzol el.
A vetített képes előadást virágos ételek kóstolója követ, és a szerző dedikálja Ibolya ízlelő és Virágkonyha című könyveit, és ehető virágok magjait is megvásárolhatják.
Belépő: 500 Ft
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >Visit Hungary: már több mint 10 millió turista érkezett az országba
Idén július 23-án lépte túl a vendégek száma a 10…
Tovább olvasom >Durva áremelkedés jöhet: akár 1000 forinttal is drágulhat egy doboz cigaretta
Komoly drágulás fenyegeti a dohányosokat Magyarországon: az Európai Bizottság új…
Tovább olvasom >