Főzzön ehető virágokból!
A Lásd a természet ízeit – fotókiállítás kísérőprogramjaként Halmos Monika gasztrobotanikus 4 alkalommal mutatja be a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban, hogyan lehet ehető virágokból ínyenc ételeket, süteményeket készíteni.
Első előadása március 8-án 18 órakor az ibolyáról szól.
Gondolták volna, hogy a szerény kis ibolya, amely bizonygatja nekünk, hogy itt a tavasz, Néró császár egyik kedvenc desszertjének ízesítőjeként vonult be a történelembe? És arról hallottak-e, hogy Erzsébet királyné, vagy ahogyan inkább ismerjük, Sissi kedvence volt az ibolyafagylalt, a kandírozott ibolya? Ugyan csak rövid ideig élvezhetjük e kicsinyke virágok íz-üzenetét, ez annál inkább sarkallhat arra, hogy az utolsó szirmáig kiélvezzük a tavasz illékony íz-ajándékát. Halmos Monika a tavasz legfrissebb ehető virágainak világába kalauzol el.
A vetített képes előadást virágos ételek kóstolója követ, és a szerző dedikálja Ibolya ízlelő és Virágkonyha című könyveit, és ehető virágok magjait is megvásárolhatják.
Belépő: 500 Ft
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
9 milliárd forint a K&H SZÉP kártyákon
Hónapról hónapra növekszik a K&H SZÉP kártya forgalom, de még…
Tovább olvasom >Időben kezdik
Kortársaiktól tanulják meg a helyes táplálkozást az iskolások a Magyar…
Tovább olvasom >Érzelmek és emlékek
A desszertnek érzelmeket, emlékeket kell ébreszteni – ez Tiziano Mita…
Tovább olvasom >