Forraltbor- és kocsonyapikniket rendeznek Vácrátóton
Sokféle forralt borral és kocsonyakülönlegességgel várják az érdeklődőket szombat délután a Pest megyei Vácrátóton.
Spiegelhalter László, a település polgármestere arról tájékoztatta az MTI-t, hogy immár negyedik alkalommal rendezik meg a forralt borok és kocsonyák mustráját. Aki szeretne az általa készített különleges ízesítésű forralt borral vagy nem mindennapi kocsonyával benevezni a versenybe, annak a rendezvény helyszínén, a Petőfi téren 14 órától lesz erre lehetősége.
A polgármester elmondta, hogy az előző évek tapasztalatai alapján egyre népszerűbb a rendezvény, idén is több tucatnyi nevezőre számítanak. A különleges forralt borokat és kocsonyákat a Merczi Gábor, a Gundel étterem executive séfje által vezetett szakmai zsűri bírálja majd el.
Spiegelhalter László felidézte, hogy a tavalyi pikniken lehetett például hal-, gyümölcs- és alkoholkocsonyákat is kóstolni.
Hozzátette, hogy mint minden évben, idén is készülnek zenei programmal: ezúttal Dér Heni énekesnő lép fel a vácrátóti forraltbor- és kocsonyapikniken.
A gasztronómiai rendezvény fővédnöke Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Bezár a Michelin által ajánlott Laurel Étterem Budapesten
Öt év működés után bezár a Laurel Budapest, a Michelin…
Tovább olvasom >Ötven új hely a Magyar Konyha Balaton 2024 Gasztrokalauzában
Mintegy háromszáz étterem, strandbisztró, kávézó, lángosozó és cukrászda, köztük ötven…
Tovább olvasom >Ennyibe kerül most egy menüsor az ország legjobb vidéki éttermeiben
Az ország legjobb vidéki éttermeinek listája változatos kulináris élményeket kínál,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >