Foodapest-Infobox
Már csak szűk négy hónap, és nyit a FOODAPEST a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. Az élelmiszer, ital és élelmiszer-gépipar, valamint a vendéglátóipar legnagyobb hazai seregszemléjére sorra érkeznek a bel- és külföldi jelentkezések és folyik a kísérő programok, konferenciák szervezése is.Újdonság, és nagy örömünkre szolgál, hogy a FOODAPEST hivatalos lapja 2010-ben a Trade magazin lesz. Az együttműködés eredményeként megvalósuló programokról a lap következő számában számolunk be.
A szervezők különös hangsúlyt fektetnek arra, hogy a FOODAPEST-en a résztvevők találkozhassanak a szakma meghatározó szereplőivel, s számítanak az áruházláncok beszerzőinek látogatására is. A beszerzők konkrét érdeklődésének feltérképezésére körükben felmérést végeznek, s már most kezdik e látogatások előkészítését.
Gőzerővel folynak a legjelentősebb kísérő esemény, a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny magyarországi döntőjének előkészületei. S hogy miért fontos a Bocuse d’Or? Szűcs Sándor, a Zila Kávéház és Étterem séfje ezt így fogalmazta meg: „A Bocuse d’Or egy jelkép, amely – habár Franciaországból ered – a nemzeti gasztronómiai felemelkedésünk záloga is egyben. Egy olyan fontos pont, amelyre odafigyel a világ. Eljött az idő, hogy mi is részesedjünk belőle. Ez a verseny – kihívás a szakmának, az országnak: a hagyományokat megtartva új ételkreációkat létrehozni a legújabb technológiák használatával. Talán ez a legfontosabb szempont, amit versenyzőként és aktív séfként vallok. A Bocuse d’Or szellemiségének meghonosítása Magyarországon már nem csak álom, valóság. A verseny szervezőinek véleményét csak megerősíteni lehet. Aki kimarad, az lemarad”
…és ugyanez érvényes a FOODAPEST-re is!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >