Fontos, hogy minőségi ételt kapjanak a rászoruló gyerekek
Azzal együtt, hogy Magyarországon minden hátrányos helyzetű gyermek számára legyen biztosított az ingyenes étkeztetés, arra is odafigyelnek, hogy az minőségi legyen – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.
Czibere Károly hozzátette: az egy napra jutó ételadagok anyagi támogatását megnövelték, hogy az ételek a gyermek számára minden szükséges tápanyagot tartalmazzanak.
Az államtitkár felidézte: a rászoruló gyerekek nyári szüneti ingyenes étkeztetéséről korábban 1200-1300 önkormányzat pályázati rendszerben gondoskodott. 2015 végén viszont a kormány döntött arról, hogy a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetben lévő gyerekek mind a négy szünetben kapjanak meleg ételt.
Már 2300 önkormányzat biztosítja ezt a lehetőséget, de számukat szeretnék továbbnövelni. Mintegy 200 ezer rászoruló gyermek kap ingyenes étkeztetést – mondta az államtitkár. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Az olimpikonok étkezése a párizsi olimpián: kulcs a teljesítményhez, de kulturális élmény is
A párizsi olimpia egyik legnagyobb kihívása a résztvevő sportolók és…
Tovább olvasom >Nébih: egyszerűbb lett az élelmiszer-vállalkozások indítása
Lényegesen egyszerűbb lett a vállalkozás indítása az élelmiszerforgalmazás, vendéglátás és…
Tovább olvasom >Magazin: Higiéniai útmutató 2.0
A GHP Munkacsoport 2017–2018-ban folytatta munkáját és az időközben megjelent…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >Drágul a tej és a tejtermékek: mi áll az árak emelkedése mögött?
A tej és tejtermékek ára az elmúlt hónapokban jelentős növekedést…
Tovább olvasom >