Folyamatosan ellenőrzik a sör minőségét a Szigeten

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 08. 12. 00:01

A fesztivál sörét szállító Dreher Sörgyárak Zrt. a 2010-es Szigeten is figyel a sör minőségére: a minőségspecialisták 24 órás minőségi felügyeletet tartanak a rendezvényen.

Egy négyfős csapat állandó készenlétben áll. A minőségellenőrök elérhetősége a csapos helyeken megtalálható, így ha a Szigetlakók a legapróbb rendellenességet is észlelik, azt bármikor jelezhetik a Dreher Sörgyárak munkatársainak.
Agócs Mónika, a Dreher Sörgyárak Zrt. vállalati kapcsolatok vezetője elmondta: " Minőség-ellenőr kollégáim a fesztivál teljes ideje alatt, szúrópróbaszerűen ellenőrzik a Szigeten található Dreher sörcsapokat."
Becz Gábor a Dreher Sörgyárak kereskedelmi minőségspecialistája egy ötlépcsős vizsgálat-folyamattal ellenőrizte a sör minőségét. "Az első két lépés a mikrobiológiai, illetve az analitikai mintavétel, amelyek során a csap higiéniai állapotát, és a Dreher sörmárka specifikációit ellenőrizzük. A harmadik lépés a technikai állapot vizsgálata. A sörcsap összeszerelését, a sörvezetékek állapotát, a széndioxid reduktor nyomásértékét, a sörhűtő és a sör hőmérsékletét ellenőrizzük."
"Ezt követik az érzékszervi vizsgálatok, amikor a csapolt sör habját, áttetsző aranysárga színét, szénoxid- tartalmát, illatát, illóanyag komponenseit, keserűségét és az íz-harmóniáját ellenőrizzük. Az utolsó lépés a sörcsapolási technika és a sörkezelési folyamatok ellenőrzése, amelyet szemrevételezéssel végeznek el."- ismertette az ellenőrzés lépéseit a Dreher Sörgyárak szakértője – írja a pénzcentrum.hu.





Kapcsolódó cikkeink