Fókuszban a helyi termékekre alapozott turisztikai fejlesztések
A kormány településfejlesztési, vidékfejlesztési politikájának jó példája az a helyi termékekre alapozó, átgondolt turisztikai fejlesztés, amely a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Harsányban megvalósult – mondta Fazekas Sándor a harsányi sópince előtt tartott sajtótájékoztatóján.
MTI Fotó: Vajda János
A földművelésügyi miniszter szerint mintaszerű az a program, amely Harsányban megvalósul, a településen a helyi értékeket őrzik, gyarapítják, itt egyaránt jelen van a gasztroturizmus, a lovas-turizmus, a gyógyászati turizmus, a start munkaprogramnak köszönhetően pedig a település önellátóvá vált több termékből.
Hozzátette: mindez megélhetést jelent a harsányiaknak, és a helyben maradást segíti. Reményét fejezte ki, hogy a példa sok követőre talál majd.
A miniszter úgy fogalmazott: ezen a bükkaljai településen országosan is egyedülálló, a maga nemében páratlan látnivalók várják az ide érkezőket.
A harsányi sópince a község egyik legvonzóbb turisztikai látványossága, a természetes gyógyulást és az egészségmegőrzést szolgálja. A 250 méter hosszú, négy ágú középkori uradalmi pincéből kialakított sópincébe a gyógyhatást az erdélyi parajdi sóbányából odaszállított 40 tonna só garantálja. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Visit Hungary: csaknem 100 ezer vendéget fogadtak a fővárosi szállodák a Forma–1 versenyhétvégén
Az idei Forma–1 versenyhétvégén a fővárosi szállodák majdnem 100 ezer…
Tovább olvasom >Újabb vizsgálatot indított a GVH a Booking.com szállásfoglaló platform ellen
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a Booking.com B.V…
Tovább olvasom >Romániában kevesebb vendég valamivel több éjszakát töltött júniusban a szálláshelyeken, mint tavaly
Júniusban 2,2 százalékkal kevesebb turista szállt meg idegenforgalmi szálláshelyen Romániában,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új irányt vesz az Auchan: kisebb boltokkal lépne szintet a hipermarketlánc
Az Auchan Magyarország új stratégiát hirdetett: a következő években kisebb…
Tovább olvasom >Jelöljön Ön is, ki kapja a Gundel-díjat 2025-ben!
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete Gundel Károly vendéglős és gasztronómiai szakíró…
Tovább olvasom >