Főiskolával együttműködve fejleszti a pizzagyártást a Dr. Oetker

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2025. 04. 25. 09:55

A Technische Hochschule Ostwestfalen-Lippe (TH OWL) és a Dr. Oetker újonnan induló együttműködése a kutatás és a gyakorlat összekapcsolására koncentrál az élelmiszeriparban. A felek olyan okos technológiákat kívánnak fejleszteni, amelyek hatékonyabbá teszik a pizzagyártást.

A TH OWL a Future Food Factory OWL keretében 2017 óta foglalkozik a digitalizáció élelmiszeripari alkalmazásával. Az új partnerség keretében a kutatási eredmények a gyakorlatban kerülnek tesztelésre és továbbfejlesztésre. A projekt során a tudományos szaktudás és az ipari tapasztalat találkozik, lehetőséget adva hallgatóknak, kutatóknak és az ipari szereplőknek új perspektívák feltárására.

Dr. Christian von Twickel, a Dr. Oetker nemzetközi igazgatóságának tagja elmondta: a vállalat a jövőben adatalapú elemzésekkel fejleszti tovább minőségi szabványait, és a szenzoros rendszereket közvetlenül a gyártási folyamatokba integrálja. A TH OWL tudományos támogatása segíti a céget abban, hogy adatvezérelt, technológiailag fejlett és fenntartható élelmiszergyártóvá váljon.

Prof. Dr. Jan Schneider, a Future Food Factory OWL vezetője szerint a kooperáció újabb fontos lépés a gyakorlatorientált kutatás erősítésében. Mindkét fél arra összpontosít, hogy a közösen fejlesztett megoldásokkal a pizzagyártást megújítsa és fenntarthatóbbá tegye.

A projekt innovációkat ösztönöz, hozzájárul a szakképzett munkaerő képzéséhez és erősíti Ostwestfalen-Lippe régió gazdaságát. A Dr. Oetker a projektet nemzetközi pizzagyártó üzemei és a kutatási és fejlesztési részleg közötti együttműködéssel valósítja meg.

Kapcsolódó cikkeink