Fogyasztóival összefogva fenntarthatóságban legyőzhetetlen az Unilever
Tizenharmadik egymást követő alkalommal idén is az Unilever nyerte el a legjobb helyezést az Élelmiszer Gyártók kategóriájában a Dow Jones Fenntarthatósági Indexén (Dow Jones Sustainability Index – DJSI). A szegmens átlaga mindössze 45%-ot ért el az Unilever kimagasló összesített 81%-val szemben.
A vállalat az Egészség és Táplálkozás, illetve a Csomagolás kategóriákban is 100%-os eredményt ért el. Az Unilever ezzel az eredménnyel olyan gyártókat utasított maga mögé, mint a Danone, a Nestlé vagy a Kraft.
Ugyanakkor az idei szigorúbb előírások következtében az Élelmiszergyártó Szegmens eredményei összességében rosszabb eredményekkel zártak, mint az előző évben. A Unilever 2010-ben elért 83%-os teljesítménye idén 81%-ra változott, míg a teljes szegmens tavalyi 50%-os átlageredménye öt százalékponttal csökkent.
„Büszkék vagyunk arra, hogy 100%-os eredményt értünk el az Egészség és Táplálkozás illetve a Csomagolás kategóriákban, valamit arra, hogy számos értékelési szempont eredményén javítani tudtunk.”- nyilatkozta Gavin Neath, az Unilever globális alelnöke.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Adni Öröm! – nehéz sorsú embereknek gyűjtenek tartós élelmiszereket a SPAR-üzletekben
Elindult mától a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország…
Tovább olvasom >A Lidl kiadta 3. fenntarthatósági jelentését
Megjelent a Lidl Magyarország 2022/2023-as üzleti évekre vonatkozó fenntarthatósági jelentése.…
Tovább olvasom >Tíz millió forintnyi tetőcserepet ajánlott fel a törökbálinti Tábitha Hospice Ház építéséhez a Wienerberger
Tizenharmadik alkalommal indult el a „Jónak lenni jó!” adománygyűjtő aktivitás,…
Tovább olvasom >