Fogadósgondolkodás. Vagy nem.
Kedvenc idézetünk a 20. század vendéglátásáról Vladimír Paral A százszázalékos nő című könyvéből származik. Íme!
„A marhahús Volrábéknál tizenkét (mert a tizenhárom szerencsétlen szám) napig tartott ki. A marhaszeletekből első nap „bifszteket” készítettek, és ha nem fogyott el, másnap újból „bifsztek”-ként kínálták. Ha megint nem fogyott el, harmadik és negyedik nap „znojmói rostélyos” lett belőle. Ha így se volt sikere, akkor az ötödik és hatodik napon „göngyölt marhahús”-nak nevezték ki, újabb sikertelenség esetén a hetedik és nyolcadik napon „mexikói gulyás” készült belőle, aztán a kilencedik, tizedik és tizenegyedik napon „házi vagdalt”, s végül a tizenkettedik napon „rizses máj”-já morzsolták levesbe, és ebben a formában mindig elfogyott.
– … hatodik napos – számította ki Volrábová. – De mintha egy cseppet foszlana már.
– A hatodik nap göngyölt marhahús, amióta világ a világ – jegyezte meg Volráb elmenőben –, hát csak borsozd meg jól, és a hölgyek és urak majd szépen felfalják.”
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A nyár a Balatoné
Az idei nyáron a teljes magyarországi vendégéjszakák majdnem harmadát a…
Tovább olvasom >A Starbucks újra személyes üzeneteket tesz a kávéspoharakra
A Starbucks új vezérigazgatója, Brian Niccol irányításával visszatér ahhoz a…
Tovább olvasom >A népszerű húsüzlet válasza a túlkeresletre – A nap képe
A prémium alapanyagokat árusító washingtoni Owens Meats feltalálta a frisshús-automatát.
Tovább olvasom >