FM: elindult a téli szezonális élelmiszer-ellenőrzés
Elindult az egész országra kiterjedő téli szezonális élelmiszer-ellenőrzés, amely egészen december 31-ig tart, az ellenőrzéseket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberi végzik – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) hétfőn az MTI-vel.
A szezonális élelmiszer-ellenőrzést Zsigó Róbert, a tárca élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára rendelte el – tették hozzá.
A Nébih szakemberei fokozottan figyelik az előállítástól a forgalmazásig a friss hús, hal és haltermékeket a pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítményeket, valamint az újévi ünnep egyik legkeresettebb termékét, a virslit. Továbbá nagy figyelmet fordítanak még az édesipari termékekre, a szezonális zöldségekre és gyümölcsökre, a borászati termékek közül a borra és a pezsgőre, valamint az élő állatok szállítására is.
Az ellenőrzéskor nagy hangsúlyt kapnak a piacok, vásárok, karácsonyi rendezvények. A hatóságok célja, hogy a vásárlók megfelelő minőségű, biztonsággal fogyasztható élelmiszerhez juthassanak karácsonykor is – olvasható a tárca közleményében. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
KÖSZ 2025–2026
Az intézményi és munkahelyi étkeztetés szereplői idén már tizedik alkalommal…
Tovább olvasom >Széles körű párbeszéd indult az állati eredetű melléktermékek begyűjtéséről és feldolgozásáról
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kezdeményezésére, az Agrárminisztérium és a…
Tovább olvasom >Nébih: 2025-től az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallásokat már a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz kell benyújtani
A 2025. évi élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallásokat már a Nemzeti Adó-…
Tovább olvasom >További cikkeink
Bővülhet az online árfigyelő
A családok védelme, az infláció alacsony szinten tartása és a…
Tovább olvasom >Kamatkedvezmény a zöldhitelre
Még kedvezőbb lesz a népszerű lakáscélú zöldhitel a K&H-nál. A legnépszerűbb…
Tovább olvasom >Friss felmérés: A visszautasítástól való félelem bénítja a vállalkozásokat
Egy friss felmérés szerint a vállalkozások 33 százaléka a visszautasítástól…
Tovább olvasom >