FM: elindult a téli szezonális élelmiszer-ellenőrzés
Elindult az egész országra kiterjedő téli szezonális élelmiszer-ellenőrzés, amely egészen december 31-ig tart, az ellenőrzéseket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberi végzik – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) hétfőn az MTI-vel.
A szezonális élelmiszer-ellenőrzést Zsigó Róbert, a tárca élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára rendelte el – tették hozzá.
A Nébih szakemberei fokozottan figyelik az előállítástól a forgalmazásig a friss hús, hal és haltermékeket a pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítményeket, valamint az újévi ünnep egyik legkeresettebb termékét, a virslit. Továbbá nagy figyelmet fordítanak még az édesipari termékekre, a szezonális zöldségekre és gyümölcsökre, a borászati termékek közül a borra és a pezsgőre, valamint az élő állatok szállítására is.
Az ellenőrzéskor nagy hangsúlyt kapnak a piacok, vásárok, karácsonyi rendezvények. A hatóságok célja, hogy a vásárlók megfelelő minőségű, biztonsággal fogyasztható élelmiszerhez juthassanak karácsonykor is – olvasható a tárca közleményében. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Vetőmag szövetség: növekedési pályán az ökológiai gazdálkodás
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Ünnepi menütervezés könnyedén a Nébih Maradék nélkül adagkalkulátorával
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Növekedési pályán az ökológiai gazdálkodás, már stabilan 300 ezer hektár fölött az ökoterület nagysága
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Prémium ital, prémium irodalom
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Kovász- és kombuchamegosztó kampányt indít a Felelős Gasztrohős Alapítvány
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Stílus, nyelv, eszköz
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >


