FM: elindult a téli szezonális élelmiszer-ellenőrzés
Elindult az egész országra kiterjedő téli szezonális élelmiszer-ellenőrzés, amely egészen december 31-ig tart, az ellenőrzéseket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberi végzik – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) hétfőn az MTI-vel.
A szezonális élelmiszer-ellenőrzést Zsigó Róbert, a tárca élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára rendelte el – tették hozzá.
A Nébih szakemberei fokozottan figyelik az előállítástól a forgalmazásig a friss hús, hal és haltermékeket a pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítményeket, valamint az újévi ünnep egyik legkeresettebb termékét, a virslit. Továbbá nagy figyelmet fordítanak még az édesipari termékekre, a szezonális zöldségekre és gyümölcsökre, a borászati termékek közül a borra és a pezsgőre, valamint az élő állatok szállítására is.
Az ellenőrzéskor nagy hangsúlyt kapnak a piacok, vásárok, karácsonyi rendezvények. A hatóságok célja, hogy a vásárlók megfelelő minőségű, biztonsággal fogyasztható élelmiszerhez juthassanak karácsonykor is – olvasható a tárca közleményében. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
A fenntartható közétkeztetés áll a Közétkeztetési Szakácsverseny fókuszában
Idén tizedik alkalommal rendezik meg a Közétkeztetési Szakácsversenyt (KÖSZ), ahol…
Tovább olvasom >Tematikus honlappal segíti a Nébih az EUDR-felkészülést
Már most érdemes elkezdeni a felkészülést az EUDR-re, amely hét…
Tovább olvasom >Több, mint szórakozás
A fesztiválok régóta messzebb mutatnak egyszerű szórakozási lehetőségnél: közösségi élményt,…
Tovább olvasom >További cikkeink
A szolgáltatások drágulása hajtja az inflációt – nem az élelmiszerek
Bár a közbeszédben és a kormányzati intézkedések fókuszában továbbra is…
Tovább olvasom >MLBKT: márciusban további fellendülést jelez a BMI
A beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított márciusi értéke 51,2 – közölte…
Tovább olvasom >Zsigó Róbert: szükség van az árrésstopra
A keddi adatok is bizonyítják, hogy szükség van az árrésstopra…
Tovább olvasom >