Finomat és táplálót 420 forintból?
Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny (OKÉS) címmel hirdetett versenyt közétkeztető cégeknek az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete és a Nemzeti Élelmiszerlánc- biztonsági Hivatal (NÉBIH). A kétfordulós vetélkedőre kétfős csapatok nevezését várják. A cél, hogy bebizonyítsuk, kis odafigyeléssel – nettó 420 Forintból is lehet – tápláló és finom ebédet készíteni nagyüzemi körülmények között.
A versenyben, melynek témája az „Őszváró ételek a modern gasztronómia jegyében”, mérettől és létszámtól függetlenül valamennyi, a közétkeztetésben tevékenykedő vállalkozás részt vehet. A szervezők kétfős csapatok jelentkezését várják, egy cég több egységet is nevezhet.
Az első fordulóban a versenyzőknek egy előre összeállított „kosár” alapanyagaiból kell megtervezniük egy háromfogásos menüt. A menüsort felnőtt fogyasztók számára, kalkulációval, pontos technológiai leírással és tálalási javaslattal együtt kell összeállítani. A nevezéseket és recepteket 2013. november 13-ig kell eljuttatni az info@etrendegyesulet.hu és a vefo@nebih.gov.hu e-mail címekre.
A november 23-i második fordulóban a legjobb tíz csapatnak 10 adagot kell elkészítenie, s kitálalnia az első fordulóra összeállított menüből. Az ételek elkészítésére 3 óra áll majd a rendelkezésükre.
Alapanyag kosár a szakácsversenyhez
Húsok: Afrikai harcsafilé 1600 Ft/kg, Csirkemell filé 910 Ft/kg Csirkecomb 669 Ft./kg, Sertés karaj 1456 Ft/kg
Zöldségek: Sütőtök, padlizsán 182 Ft/kg, cukkíni 117 Ft/kg, kápia paprika 500 Ft/kg, savanyú káposzta 189 Ft/kg, angol zeller, cékla 182 Ft/kg, paszternák, csicsóka Növényi csírák 2600 Ft/kg
Gyümölcs: Szőlő, őszibarack 215 Ft/kg, szilva, alma 156 Ft/kg, körte 215 Ft/kg, birsalma, naspolya
Gabonák: Köles, zabpehely 474,1 Ft/kg, árpagyöngy 222,4 Ft/kg hajdina 849 Ft/kg, vörös lencse 941,2 Ft/kg
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >