Finomat és táplálót 420 forintból?

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 10. 30. 10:37

Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny (OKÉS) címmel hirdetett versenyt közétkeztető cégeknek az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete és a Nemzeti Élelmiszerlánc- biztonsági Hivatal (NÉBIH). A kétfordulós vetélkedőre kétfős csapatok nevezését várják. A cél, hogy bebizonyítsuk, kis odafigyeléssel – nettó 420 Forintból is lehet – tápláló és finom ebédet készíteni nagyüzemi körülmények között.

 

Finomat es taplalot 420 forintbol

 

A versenyben, melynek témája az „Őszváró ételek a modern gasztronómia jegyében”, mérettől és létszámtól függetlenül valamennyi, a közétkeztetésben tevékenykedő vállalkozás részt vehet. A szervezők kétfős csapatok jelentkezését várják, egy cég több egységet is nevezhet.

 

Az első fordulóban a versenyzőknek egy előre összeállított „kosár” alapanyagaiból kell megtervezniük egy háromfogásos menüt. A menüsort felnőtt fogyasztók számára, kalkulációval, pontos technológiai leírással és tálalási javaslattal együtt kell összeállítani. A nevezéseket és recepteket 2013. november 13-ig kell eljuttatni az info@etrendegyesulet.hu és a vefo@nebih.gov.hu e-mail címekre.

 

A november 23-i második fordulóban a legjobb tíz csapatnak 10 adagot kell elkészítenie, s kitálalnia az első fordulóra összeállított menüből. Az ételek elkészítésére 3 óra áll majd a rendelkezésükre.

 

Alapanyag kosár a szakácsversenyhez

 

Húsok: Afrikai harcsafilé 1600 Ft/kg, Csirkemell filé 910 Ft/kg Csirkecomb 669 Ft./kg, Sertés karaj 1456 Ft/kg

Zöldségek: Sütőtök, padlizsán 182 Ft/kg, cukkíni 117 Ft/kg, kápia paprika 500 Ft/kg, savanyú káposzta 189 Ft/kg, angol zeller, cékla 182 Ft/kg, paszternák, csicsóka Növényi csírák 2600 Ft/kg

Gyümölcs: Szőlő, őszibarack 215 Ft/kg, szilva, alma 156 Ft/kg, körte 215 Ft/kg, birsalma, naspolya

Gabonák: Köles, zabpehely 474,1 Ft/kg, árpagyöngy 222,4 Ft/kg hajdina 849 Ft/kg, vörös lencse 941,2 Ft/kg

 

 

 

Kapcsolódó cikkeink