Filozófia és kreativitás
Koppány Levente, a Salon étterem sous chef-je is bejutott A világ 50 legjobb étterme szavazásos versenyt is szponzoráló S. Pellegrino márka 2020-as ifjúsági szakácsvilágversenyének regionális döntőjébe. 12 régióból, 50 ország képviseletében érkező 134 vetélytársasával együtt készül arra, hogy a 2020-ban rendezendő döntőbe eljutva szerezze meg a világ legjobb fiatal szakácsának címét.
A regionális döntőbe egy olasz nemzetközi oktatási és képzési központ kulináris szakértői juttathatják be a jelentkezők közül kiválasztottakat, a fiatal séfeknek egy online platformra kell feltölteniük fogásuk összetevőinek listáját, az elkészítési folyamatot és az ételről készült képeket – ezek alapján ítél az előzsűri. Nagy szerepet kap a nevezők által megfogalmazott filozófia, hitvallás is, mert a kiírásban olyan követelmények is vannak, mint az erős személyes elköteleződés és meggyőződés. A regionális döntőkben már főznek – Levente a szeptember 23-án rendezett hamburgi megmérettetésen vesz rész; a közép-európai régió (Magyarország mellett Németország, Ausztria, és Lengyelország lett ide sorolva) 5 tagból álló nemzetközi zsűrijének egyik tagja Palágyi Eszter, a budapesti Costes séfje lesz. //
Kapcsolódó cikkeink
Európai éttermek győzedelmeskedtek a világ legjobbjainak listáján
A gasztronómiai világ kiválóságai előtt, június 5-én hirdették ki a…
Tovább olvasom >Jövő a jelenben
A novemberben már harmadik alkalommal megrendezett Plant-Powered Perspectives üzleti konferenciának…
Tovább olvasom >Már a külföldiek pénztárcája se bírja a magyar élelmiszerdrágulást
Magyarország első Michelin-csillagos éttermének, a Costesnek a séfje, Koppány Levente…
Tovább olvasom >További cikkeink
Május 17-én minden út a sörfőzdékhez vezet!
Hétvégén, május 17-én, szombaton országos program keretében nyílnak meg az…
Tovább olvasom >A HoReCába menekülnek
A vendéglátásban Németországban is hiányzik a szakképzett munkaerő, sőt, már…
Tovább olvasom >Újra a csúcson a nemzetközi turizmus
Év elején kiderült, hogy 2024 új rekordéve volt a hazai…
Tovább olvasom >