Filozófia és kreativitás
Koppány Levente, a Salon étterem sous chef-je is bejutott A világ 50 legjobb étterme szavazásos versenyt is szponzoráló S. Pellegrino márka 2020-as ifjúsági szakácsvilágversenyének regionális döntőjébe. 12 régióból, 50 ország képviseletében érkező 134 vetélytársasával együtt készül arra, hogy a 2020-ban rendezendő döntőbe eljutva szerezze meg a világ legjobb fiatal szakácsának címét.
A regionális döntőbe egy olasz nemzetközi oktatási és képzési központ kulináris szakértői juttathatják be a jelentkezők közül kiválasztottakat, a fiatal séfeknek egy online platformra kell feltölteniük fogásuk összetevőinek listáját, az elkészítési folyamatot és az ételről készült képeket – ezek alapján ítél az előzsűri. Nagy szerepet kap a nevezők által megfogalmazott filozófia, hitvallás is, mert a kiírásban olyan követelmények is vannak, mint az erős személyes elköteleződés és meggyőződés. A regionális döntőkben már főznek – Levente a szeptember 23-án rendezett hamburgi megmérettetésen vesz rész; a közép-európai régió (Magyarország mellett Németország, Ausztria, és Lengyelország lett ide sorolva) 5 tagból álló nemzetközi zsűrijének egyik tagja Palágyi Eszter, a budapesti Costes séfje lesz. //
Kapcsolódó cikkeink
Európai éttermek győzedelmeskedtek a világ legjobbjainak listáján
A gasztronómiai világ kiválóságai előtt, június 5-én hirdették ki a…
Tovább olvasom >Jövő a jelenben
A novemberben már harmadik alkalommal megrendezett Plant-Powered Perspectives üzleti konferenciának…
Tovább olvasom >Már a külföldiek pénztárcája se bírja a magyar élelmiszerdrágulást
Magyarország első Michelin-csillagos éttermének, a Costesnek a séfje, Koppány Levente…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >