Saját fogású hal a falusi turizmusban
A falusi turizmusban fideszes képviselők lehetőséget adnának arra, hogy a szolgáltatást nyújtó a saját fogású halat vendégei számára felszolgálhassa.
A halgazdálkodási törvényjavaslat kimondja, hogy nyilvántartott halgazdálkodási vízterületről származó hal vagy haltermék kereskedelmi forgalomba csak fogási tanúsítvánnyal kerülhet, amelyen a forgalmazás minden szakaszában fel kell tüntetni a fogási vízterület nevét.
Ezen a kikötésen enyhítene Zsigó Róbert, Font Sándor és Tóth József kapcsolódó módosító indítványa, amely kiegészíteni javasolja az előterjesztést egy bekezdéssel, miszerint „nem minősül hal vagy haltermék kereskedelmi forgalomba hozatalának a falusi turizmus keretében szállás-, illetve vendéglátó szolgáltatást nyújtó által jogszerűen kifogott halnak a szolgáltatást igénybe vevő részére történő értékesítése”.
Így a horgász és halász állami jeggyel rendelkező falusi turisztikai szolgáltatók is jogszerűen adhatják vendégeik számára a fogási naplóval igazoltan kifogott halat – olvasható a módosítási kezdeményezés indoklásában. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >