Saját fogású hal a falusi turizmusban
A falusi turizmusban fideszes képviselők lehetőséget adnának arra, hogy a szolgáltatást nyújtó a saját fogású halat vendégei számára felszolgálhassa.
A halgazdálkodási törvényjavaslat kimondja, hogy nyilvántartott halgazdálkodási vízterületről származó hal vagy haltermék kereskedelmi forgalomba csak fogási tanúsítvánnyal kerülhet, amelyen a forgalmazás minden szakaszában fel kell tüntetni a fogási vízterület nevét.
Ezen a kikötésen enyhítene Zsigó Róbert, Font Sándor és Tóth József kapcsolódó módosító indítványa, amely kiegészíteni javasolja az előterjesztést egy bekezdéssel, miszerint „nem minősül hal vagy haltermék kereskedelmi forgalomba hozatalának a falusi turizmus keretében szállás-, illetve vendéglátó szolgáltatást nyújtó által jogszerűen kifogott halnak a szolgáltatást igénybe vevő részére történő értékesítése”.
Így a horgász és halász állami jeggyel rendelkező falusi turisztikai szolgáltatók is jogszerűen adhatják vendégeik számára a fogási naplóval igazoltan kifogott halat – olvasható a módosítási kezdeményezés indoklásában. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >