Ferran Adriáról magyarul
Mint amikor a 90-es években egy üzletember Iacoccát, vagy egy reklámszakember Ogilvyt olvasva tanulhatta a szakma alapjait – hasonló élményt adhat ma egy magyar szakácsnak Ferran Adria magyarul most megjelent könyve, az Egy nap az elBulliban.
A mesterek mesterét itthon korábban még a szakma túlnyomó része is inkább csak a szaksajtóból ismerhette, esetleg idegen nyelvű könyvekből, most viszont minden érdeklődő kis ízelítőt kaphat abból, miért is választották az elBullit többször is az év éttermének, és miért tartják Adriát a világ legizgalmasabb szakácsának. Az ihletett szerencsésebbek talán megéreznek valamit az általa minden bizonnyal a legművészibben gyakorolt szakmai trend, a molekuláris gasztronómia igazi lehetőségeiből, és megérthetnek számos trükköt, varázslatot Adria repertoárjából, hiszen a több mint 3 kilogrammos kötet több titokról is fellebbenti a fátylat. Hogy utánozni nem lehet a mestert? Na igen, a spanyol séf többek között azért is tölt hihetetlenül sok időt kísérletezéssel, hogy folyamatos megújulással követhetetlenné tegye művészetét.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Rendhagyó Fórum a CEONET Klub és az Egyensúly Intézet együttműködésében
November 12-én a Zwack Ház Füves Bárjában rendezték meg azt…
Tovább olvasom >Cukorbetegség világnapja: metrómegállókban ellenőrizhetjük a vércukorszintünket
Utazás közben is tehetnek az egészségükért azok, akik november 14-én,…
Tovább olvasom >Szivárványból hajtogatott bagel – A nap videója
Színpompás másfél perces film arról, hogyan készül Brooklyn (és valószínűleg…
Tovább olvasom >