Ferran Adriáról magyarul

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2010. 11. 01. 12:04

Mint amikor a 90-es években egy üzletember Iacoccát, vagy egy reklámszakember Ogilvyt olvasva tanulhatta a szakma alapjait – hasonló élményt adhat ma egy magyar szakácsnak Ferran Adria magyarul most megjelent könyve, az Egy nap az elBulliban.

A mesterek mesterét itthon korábban még a szakma túlnyomó része is inkább csak a szaksajtóból ismerhette, esetleg idegen nyelvű könyvekből, most viszont minden érdeklődő kis ízelítőt kaphat abból, miért is választották az elBullit többször is az év éttermének, és miért tartják Adriát a világ legizgalmasabb szakácsának. Az ihletett szerencsésebbek talán megéreznek valamit az általa minden bizonnyal a legművészibben gyakorolt szakmai trend, a molekuláris gasztronómia igazi lehetőségeiből, és megérthetnek számos trükköt, varázslatot Adria repertoárjából, hiszen a több mint 3 kilogrammos kötet több titokról is fellebbenti a fátylat. Hogy utánozni nem lehet a mestert? Na igen, a spanyol séf többek között azért is tölt hihetetlenül sok időt kísérletezéssel, hogy folyamatos megújulással követhetetlenné tegye művészetét.

Kapcsolódó cikkeink