Ferran Adriáról magyarul
Mint amikor a 90-es években egy üzletember Iacoccát, vagy egy reklámszakember Ogilvyt olvasva tanulhatta a szakma alapjait – hasonló élményt adhat ma egy magyar szakácsnak Ferran Adria magyarul most megjelent könyve, az Egy nap az elBulliban.
A mesterek mesterét itthon korábban még a szakma túlnyomó része is inkább csak a szaksajtóból ismerhette, esetleg idegen nyelvű könyvekből, most viszont minden érdeklődő kis ízelítőt kaphat abból, miért is választották az elBullit többször is az év éttermének, és miért tartják Adriát a világ legizgalmasabb szakácsának. Az ihletett szerencsésebbek talán megéreznek valamit az általa minden bizonnyal a legművészibben gyakorolt szakmai trend, a molekuláris gasztronómia igazi lehetőségeiből, és megérthetnek számos trükköt, varázslatot Adria repertoárjából, hiszen a több mint 3 kilogrammos kötet több titokról is fellebbenti a fátylat. Hogy utánozni nem lehet a mestert? Na igen, a spanyol séf többek között azért is tölt hihetetlenül sok időt kísérletezéssel, hogy folyamatos megújulással követhetetlenné tegye művészetét.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ragyogás – A nap videója
A profi ízkompozícióival már számos szakmai díjat elnyert ausztrál Black…
Tovább olvasom >Zuhanyozni csak pontosan, szépen! – A nap képe
A neten találtuk a képet: egy amerikai szállodában fotózták ezt…
Tovább olvasom >