Ferran Adriá mindenből pénzt csinál
Rendszeres olvasóink kétség kívül ismerik már a spanyol szakácspápa, Ferran Adriá nevét és „kalandjait”. Az ő és lassan már 3 éve bezárt étterme, az elBulli nevével még ma is mindent el lehet adni. Most például a Sotheby aukcióház szervezett kiárusítást; április 2-án Hong Kongban kezdték, április 26-án pedig Londonban kerül kalapács alá a megszűnéséig éveken keresztül a világ legjobb éttermének tartott elBulli-hoz köthető számos tárgy, sőt, maga a mester is. Ő persze csak egy vacsora erejéig – méghozzá az Adriá testvérek barcelonai Tickets éttermében. A lehetőségért (és a négyszemélyes vacsoráért) egy hongkongi üzletember fizetett 220 ezer ottani dollárt, ami barátok között is több mint 6,5 millió forint. Egy elBulli garvírozású, talán annak konyháján is használt steakkés-készletet már ennek az összegnek a harmadáért is meg lehetett kapni! Az akció jóval sikeresebb volt, mint ahogy a Sotheby szakértői várták, a befolyt összegekből a 2015-ben induló elBulli Alapítványt fogják támogatni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >