Ferran Adriá mindenből pénzt csinál
Rendszeres olvasóink kétség kívül ismerik már a spanyol szakácspápa, Ferran Adriá nevét és „kalandjait”. Az ő és lassan már 3 éve bezárt étterme, az elBulli nevével még ma is mindent el lehet adni. Most például a Sotheby aukcióház szervezett kiárusítást; április 2-án Hong Kongban kezdték, április 26-án pedig Londonban kerül kalapács alá a megszűnéséig éveken keresztül a világ legjobb éttermének tartott elBulli-hoz köthető számos tárgy, sőt, maga a mester is. Ő persze csak egy vacsora erejéig – méghozzá az Adriá testvérek barcelonai Tickets éttermében. A lehetőségért (és a négyszemélyes vacsoráért) egy hongkongi üzletember fizetett 220 ezer ottani dollárt, ami barátok között is több mint 6,5 millió forint. Egy elBulli garvírozású, talán annak konyháján is használt steakkés-készletet már ennek az összegnek a harmadáért is meg lehetett kapni! Az akció jóval sikeresebb volt, mint ahogy a Sotheby szakértői várták, a befolyt összegekből a 2015-ben induló elBulli Alapítványt fogják támogatni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >