Fény derült a zserbó titkára – ünnepi hagyomány újragondolva
Hagyomány és innováció találkozása az ünnepi asztalon: a MOL és a Gerbeaud Kávéház egyesítette erőit, hogy az ünnepi asztalokra varázsolja a magyar konyha egyik legikonikusabb süteményét. Az együttműködés révén nemcsak a Gerbeaud Kávéház titkait ismerhetjük meg, hanem egy limitált kiadású Zserbó Cappuccino is megérkezett, megidézve a klasszikus kávéházi hangulatot egy exkluzív Gerbeaud bonbon kíséretében.
A sütemény, amely nem hiányozhat az ünnepi asztalról
A zserbó nem véletlenül a magyar konyha egyik legismertebb édessége, generációk óta készítjük. Egy kis odafigyeléssel és néhány mesterfogással, egészen biztosan az ünnepi asztal fénye lesz idén is. A Gerbeaud cukrászai most megosztják velünk azokat az apró, ám annál fontosabb titkokat, amelyek a tökéletes zserbóhoz vezetnek.
A Gerbeaud cukrászainak tippjei a tökéletes zserbóhoz
- Csakis a legjobb alapanyagokkal dolgozzunk!
A zserbó lelke a minőség. Használjunk házi baracklekvárt, friss diót, valódi vajat és magas kakaótartalmú étcsokoládét. Ezek az alapanyagok adják a sütemény mélységét és gazdagságát. Egy extra trükk: a töltelék hozzávalóit – dió, cukor, lekvár – érdemes előre összekeverni, és így felvinni a tésztalapokra, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek. - Az alkohol varázsa
Egy kevés rum, pálinka vagy likőr a töltelékbe igazi különlegességet ad a süteménynek. Az alkohol nemcsak az ízeket emeli ki, hanem egy kis izgalmat is csempész a klasszikus receptbe. Ne aggódjunk, a sütés során elpárolog az alkohol, de az aromája megmarad, amitől minden zserbó falat emlékezetes lesz. - Tökéletes bevonat
A csokoládé a zserbó koronája. Ha fényes, lágy bevonatra vágyunk, készítsünk ganache-t: forró tejszín és étcsokoládé keverékével egyenletes, könnyen szeletelhető réteget kapunk. Akik a roppanós csokoládébevonatot kedvelik, válasszanak 70%-os vagy annál magasabb kakaótartalmú csokoládét és felmelegítés után azzal vonják be a zserbót.
Karácsonyi kávéházi hangulat
A sütemények mellé most egy igazán különleges kávét is kínál a MOL és a Gerbeaud együttműködése: a limitált kiadású Zserbó Cappuccino december elejétől érhető el a MOL Fresh Corner üzletekben. Az ital diósziruppal és csokoládéöntettel idézi meg a zserbó ízeit, és egy apró ajándék, egy exkluzív Gerbeaud bonbon is jár hozzá.
Idén az ünnepek egyszerre szólnak tradícióról és újdonságról – a Gerbeaud és a MOL jóvoltából minden adott, hogy a karácsonyi készülődés igazán különleges legyen.
Kapcsolódó cikkeink
Sikeres konzorciumi projektet zárt a Mol és a Pannon Egyetem
Sikeres konzorciumi projektet zárt a Mol és a Pannon Egyetem,…
Tovább olvasom >Optimistán szenvednek a márkák, sikertől duzzadnak a drogériák – Együtt okosodtunk (Business Days 2024 2. rész)
Közel 1100 „diák” iratkozott be az FMCG Szabadegyetemre, hogy szeptember…
Tovább olvasom >Mészáros Lőrinc jelentős nyereséggel értékesítette a karcagi műanyag-feldolgozót a Molnak
A G7 beszámolója szerint jelentős haszonnal adta el Mészáros Lőrinc…
Tovább olvasom >További cikkeink
Master Good, Nestlé Hungária, Tesco Magyarország az idei győztes sorrend
A Trade magazin idén másodszor hirdette meg a Karácsonyi tv-reklámok…
Tovább olvasom >Átadásra kerültek a CO-OP Star idei Ezüstfenyő és Ezüstcsillag díjai
Ahogy minden évben karácsony előtt, úgy idén is, december közepén…
Tovább olvasom >Fogyó cégszámok, tartós félmilliós határ
2024-ben a társas vállalkozások száma várhatóan 12 ezerrel csökken, miközben…
Tovább olvasom >