Fény derült a zserbó titkára – ünnepi hagyomány újragondolva
Hagyomány és innováció találkozása az ünnepi asztalon: a MOL és a Gerbeaud Kávéház egyesítette erőit, hogy az ünnepi asztalokra varázsolja a magyar konyha egyik legikonikusabb süteményét. Az együttműködés révén nemcsak a Gerbeaud Kávéház titkait ismerhetjük meg, hanem egy limitált kiadású Zserbó Cappuccino is megérkezett, megidézve a klasszikus kávéházi hangulatot egy exkluzív Gerbeaud bonbon kíséretében.
A sütemény, amely nem hiányozhat az ünnepi asztalról
A zserbó nem véletlenül a magyar konyha egyik legismertebb édessége, generációk óta készítjük. Egy kis odafigyeléssel és néhány mesterfogással, egészen biztosan az ünnepi asztal fénye lesz idén is. A Gerbeaud cukrászai most megosztják velünk azokat az apró, ám annál fontosabb titkokat, amelyek a tökéletes zserbóhoz vezetnek.
A Gerbeaud cukrászainak tippjei a tökéletes zserbóhoz
- Csakis a legjobb alapanyagokkal dolgozzunk!
A zserbó lelke a minőség. Használjunk házi baracklekvárt, friss diót, valódi vajat és magas kakaótartalmú étcsokoládét. Ezek az alapanyagok adják a sütemény mélységét és gazdagságát. Egy extra trükk: a töltelék hozzávalóit – dió, cukor, lekvár – érdemes előre összekeverni, és így felvinni a tésztalapokra, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek. - Az alkohol varázsa
Egy kevés rum, pálinka vagy likőr a töltelékbe igazi különlegességet ad a süteménynek. Az alkohol nemcsak az ízeket emeli ki, hanem egy kis izgalmat is csempész a klasszikus receptbe. Ne aggódjunk, a sütés során elpárolog az alkohol, de az aromája megmarad, amitől minden zserbó falat emlékezetes lesz. - Tökéletes bevonat
A csokoládé a zserbó koronája. Ha fényes, lágy bevonatra vágyunk, készítsünk ganache-t: forró tejszín és étcsokoládé keverékével egyenletes, könnyen szeletelhető réteget kapunk. Akik a roppanós csokoládébevonatot kedvelik, válasszanak 70%-os vagy annál magasabb kakaótartalmú csokoládét és felmelegítés után azzal vonják be a zserbót.
Karácsonyi kávéházi hangulat
A sütemények mellé most egy igazán különleges kávét is kínál a MOL és a Gerbeaud együttműködése: a limitált kiadású Zserbó Cappuccino december elejétől érhető el a MOL Fresh Corner üzletekben. Az ital diósziruppal és csokoládéöntettel idézi meg a zserbó ízeit, és egy apró ajándék, egy exkluzív Gerbeaud bonbon is jár hozzá.
Idén az ünnepek egyszerre szólnak tradícióról és újdonságról – a Gerbeaud és a MOL jóvoltából minden adott, hogy a karácsonyi készülődés igazán különleges legyen.
Kapcsolódó cikkeink
10 éves a MOL Fresh Corner: minőségi gasztronómia az utazók szolgálatában
A MOL Fresh Corner idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját. A…
Tovább olvasom >Az MBH Bank és a MOL stratégiai együttműködésre lépett az ATM-hálózat bővítése érdekében
Bár a digitális fizetési megoldások népszerűsége töretlenül növekszik, a lakosság fizetési…
Tovább olvasom >Mol: egyre nyitottabb a magyar lakosság a körforgásos gazdaságot erősítő megoldásokra
Egyre nyitottabb a magyar lakosság a körforgásos gazdaságot erősítő megoldásokra,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Orbán Viktor: az árréscsökkentést új termékekre is be fogjuk vezetni, ha szükséges
Az árrésszabályozást fenn kell tartani, mert az indokolatlan áremelésekkel szemben…
Tovább olvasom >Kik nyertek és kik buktak 2024-ben? – Látványos eredménykülönbségek az élelmiszer-kiskereskedelemben
A 2024-es üzleti év mérlege az élelmiszer-kiskereskedelmi szektorban látványosan kettévált:…
Tovább olvasom >Felfutóban a hazai ginpiac – A SPAR szerint a vásárlók egyre tudatosabbak, és nyitottak a magyar márkákra
A gin értékesítése az elmúlt években látványosan erősödött a magyar…
Tovább olvasom >