Fenntartható sört készített a megmaradt kenyérből a spanyol El Corte Inglés lánc
Az El Corte Inglés a Cervezas Mica kézműves gyártóval együttműködve a pékségeiben megmaradt kenyérfelesleg felhasználásával készítette el Mica de Pan sörét.
A spanyol kiskereskedő elmondta, hogy ezzel a fenntartható projekttel körforgásos gazdálkodást valósít meg: a Valladolidban található pékségeiben el nem adott maradék kenyeret hozzávalóként használja fel egy olyan sör főzéséhez, amelyet egész Spanyolországban értékesít majd.
Fermentáció
A Mica de Pan elkészítése más eljárást igényel, mint egy hagyományos söré, és bár a fermentációs és macerációs folyamatok azonosak, néhány más folyamat eltér.
A felhasznált kenyér biztosítja a sör megfelelő erjedéséhez a malátához hasonlóan szükséges keményítőt és cukrot.
Az első tételhez 72% árpamalátát és 28% kenyeret használtak, míg a jövőben a csoport bízik abban, hogy 40%-45%-os kenyérarányt is el lehet érni.
Fenntarthatóság
Az El Corte Inglés szerint azzal, hogy a Cerveza Mica egyik összetevőjeként kenyeret használ, a programmal megtakarítja a sörgyártáshoz szükséges gabonafélék termőterületének használatát, és ezzel hozzájárul a gyártási láncban keletkező élelmiszerhulladék csökkentéséhez is.
A Mica de Pan Spanyolország-szerte kapható az El Corte Inglés és a Hipercor szupermarketekben, valamint a Supercor kiválasztott üzleteiben – közölte a csoport.
Kapcsolódó cikkeink
Ahol a nagyok csapolnak
A Magyar Sörgyártók Szövetségének 2024-es jelentése szerint 2024-ben a hordós…
Tovább olvasom >A fogyasztói tudatosságnak a pénztárca szab határokat
Egészséges, fenntartható és megfizethető alapanyagokat, élelmiszereket szeretnének a fogyasztók vásárolni,…
Tovább olvasom >Indul a nyár legmenőbb sörös játéka Budapesten
Hat ikonikus budapesti söröző, 42 sörcsapjának kisüzemi specialitásait kínálja kóstolásra…
Tovább olvasom >További cikkeink
Bővült az AutoWallis gépjármű-értékesítése az első félévben
Elsősorban akvizíciók hajtották az AutoWallis Csoport gépjármű-értékesítésének 3,4 százalékos növekedését…
Tovább olvasom >K&H: mennyivel nőttek a megélhetési költségek – “vallottak” a középkorú magyarok
A kiadások növekedésének üteme enyhült, de a magyarok túlnyomó többsége…
Tovább olvasom >A nyári szabadságolások után nő a felmondások száma a cégeknél
A nyári szabadságolások lecsengésével sok cégvezető szembesül azzal az évről…
Tovább olvasom >