Fenntartható sört készített a megmaradt kenyérből a spanyol El Corte Inglés lánc
Az El Corte Inglés a Cervezas Mica kézműves gyártóval együttműködve a pékségeiben megmaradt kenyérfelesleg felhasználásával készítette el Mica de Pan sörét.
A spanyol kiskereskedő elmondta, hogy ezzel a fenntartható projekttel körforgásos gazdálkodást valósít meg: a Valladolidban található pékségeiben el nem adott maradék kenyeret hozzávalóként használja fel egy olyan sör főzéséhez, amelyet egész Spanyolországban értékesít majd.
Fermentáció
A Mica de Pan elkészítése más eljárást igényel, mint egy hagyományos söré, és bár a fermentációs és macerációs folyamatok azonosak, néhány más folyamat eltér.
A felhasznált kenyér biztosítja a sör megfelelő erjedéséhez a malátához hasonlóan szükséges keményítőt és cukrot.
Az első tételhez 72% árpamalátát és 28% kenyeret használtak, míg a jövőben a csoport bízik abban, hogy 40%-45%-os kenyérarányt is el lehet érni.
Fenntarthatóság
Az El Corte Inglés szerint azzal, hogy a Cerveza Mica egyik összetevőjeként kenyeret használ, a programmal megtakarítja a sörgyártáshoz szükséges gabonafélék termőterületének használatát, és ezzel hozzájárul a gyártási láncban keletkező élelmiszerhulladék csökkentéséhez is.
A Mica de Pan Spanyolország-szerte kapható az El Corte Inglés és a Hipercor szupermarketekben, valamint a Supercor kiválasztott üzleteiben – közölte a csoport.
Kapcsolódó cikkeink
Túlturizmus Európában: vízágyús tüntetések Barcelonában, tiltások Budapesten
A rövid távú lakáskiadás, a turistahordák és az infrastruktúra túlterheltsége…
Tovább olvasom >Szennyeződés ellen, fenntarthatóság mellett
A tisztítószerek és takarítóeszközök piacán a fenntarthatóság, a technológiai fejlesztések…
Tovább olvasom >Minőség, fenntarthatóság, innováció: saját márkás papírtermékcsaládot mutatott be a B+N Referencia Zrt.
Saját márkás papírtermékcsaládot hozott létre HYGON márkanév alatt a B+N…
Tovább olvasom >További cikkeink
Húsvéti hosszú hétvége: így alakul az üzletek nyitvatartása 2025-ben
A húsvéti ünnepek idején alaposan átalakul a hazai üzletláncok nyitvatartása:…
Tovább olvasom >A várakozásokon felül alakult az euróövezet ipari termelése februárban
Februárban a várakozásokon felüli mértékben növekedett az euróövezet ipari termelése…
Tovább olvasom >Zsigó Róbert: átlagosan majdnem húsz százalékos az árrésstop hatása
Az árrésstop bevezetésének hatására négy hét alatt átlagosan 18,6 százalékkal…
Tovább olvasom >