Fenntartható gyártóüzemet épít a Bunge
Az olajos magvak feldolgozásában vezető Bunge Ltd. megkezdte új fenntartható gyártóüzemének építését az amszterdami kikötőben: az első cölöp december 8-án ünnepélyes keretek között került a helyére.
A várhatóan 2025-re elkészülő üzem a rotterdami Maasvlakte finomítót váltja, amelyet a Bunge 2020 végén a Neste Corp.-nak eladott. A vállalat wormerveeri telephelyén folyó termelés az építkezés befejezését követően szakaszosan átkerül az amszterdami kikötői létesítménybe.
A Bunge Loders Croklaan, a St. Louis-i székhelyű Bunge Ltd. növényi alapú lipidekkel foglalkozó üzletága a projekt 2021 novemberi bejelentésekor közölte, hogy több mint 300 millió eurót (346,5 millió dollárt) ruház az új létesítmény megépítésébe az amszterdami kikötő HoogTij ipari területén.
Az új létesítmény a következő lépés a Bunge európai eszközparkjának optimalizálásában, amely a működés szempontjából nagyobb rugalmasságot és hatékonyságot biztosít – közölte a vállalat.
A tervek szerint működését 2026-ban megkezdő létesítmény az építés során alkalmazott legújabb technológiai szabványok eredményeképpen rendkívül hatékony és fenntartható lesz. A vállalat célja hogy 2030-ra 40%-os közvetlen energiamegtakarítást és 90%-os CO2-csökkentést érjen el.
Kapcsolódó cikkeink
Fenntartható csomagolás: fókuszban az újrahasznosítás és a körforgásos gazdaság
A csomagolás az ellátási lánc egyik kulcseleme, ahol a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >DRS-rendszer Magyarországon: tanácsok a sikeres visszaváltáshoz
2024. január 1-jén indult el Magyarországon a DRS (Deposit Return…
Tovább olvasom >Start-uppal együttműködve kínál fenntarthatóbb kávét a német Kaufland
A Cotierra nevű startuppal együttműködésben törekszik a Kaufland arra, hogy…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >