Evőpálcika és környezetvédelem
A kínaiak évente 4-5 milliárd pár egyszer használatos evőpálcikát használnak el (az ország lélekszámát tekintve ez igazán nem sok), ami 25 millió teljesen kifejlett bambuszfa kivágásával jár. A környezetvédő aktivisták arra próbálják meg rávenni a fogyasztókat, hogy használjanak fém, alumínium, vagy műanyag elmosható pálcikákat. Az ezzel kapcsolatos adók és „meggyőzések” tehát elsősorban a kínai zöld területek megóvását, az erdők pusztulásának lelassítását célozzák.
A pálcikákkal egyébként nem nehéz enni, csak azzal a szabállyal kell megbarátkoznunk, hogy az alsót stabilan a gyűrűsujjunkon kell rögzíteni, a felsőt a hüvelyk, a mutató és a középső ujj mozgatja.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A világ legszebb gasztrovloggere – A nap videója
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Elindult a 10. Olasz Gasztronómiai Világhét – az olasz ízek, kultúra és innováció ünnepe
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Fröccsenésmentes piszoár
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >




