Evőpálcika és környezetvédelem
A kínaiak évente 4-5 milliárd pár egyszer használatos evőpálcikát használnak el (az ország lélekszámát tekintve ez igazán nem sok), ami 25 millió teljesen kifejlett bambuszfa kivágásával jár. A környezetvédő aktivisták arra próbálják meg rávenni a fogyasztókat, hogy használjanak fém, alumínium, vagy műanyag elmosható pálcikákat. Az ezzel kapcsolatos adók és „meggyőzések” tehát elsősorban a kínai zöld területek megóvását, az erdők pusztulásának lelassítását célozzák.
A pálcikákkal egyébként nem nehéz enni, csak azzal a szabállyal kell megbarátkoznunk, hogy az alsót stabilan a gyűrűsujjunkon kell rögzíteni, a felsőt a hüvelyk, a mutató és a középső ujj mozgatja.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >