Felvásárolja a spanyol Adam Foods a lengyel Dr. Gerard kekszgyártót
Az Adam Foods egyik felsővezetője szerint a megállapodás „fontos lépés nemzetközi tevékenységeink fejlesztésében”.
A spanyolországi székhelyű Adam Foods élelmiszeripari vállalat megvásárolta a Dr. Gerard kekszgyártót a Bridgepoint befektetési alaptól.
Az október 5-én véglegesített megállapodás részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.
A 2013 óta a Bridgepoint tulajdonában Dr Gerard 130 millió eurós (137,5 millió dollár) forgalmat bonyolít és 1100 alkalmazottat foglalkoztat. A vállalatnak két gyára van Lengyelországban, és leányvállalatokat működtet Magyarországon és Romániában.
Amikor a Bridgepoint egy évtizeddel ezelőtt megvásárolta a Dr. Gerardot, a vállalat három üzemet működtetett, és munkatársai létszáma 950 fő volt.
Ezzel szemben az Adam Foodsnak tíz üzeme van: nyolc Spanyolországban és kettő Portugáliában. A 1400 alkalmazottnak munkát adó vállalat 350 millió eurós forgalmat bonyolít. A csoport termékpalettáján sütemények, levesalapok, méz és pástétomok is szerepelnek. Márkái közé tartozik az Artiach keksz, az Aneto húsleves és a Granja San Francisco méz.
Mindkét vállalat termékei elérhetők nemzetközileg: míg a Dr. Gerard 50 piacra, az Adam Foods 75-re szállít.
Kapcsolódó cikkeink
Eladja észak-amerikai joghurt üzletágát a General Mills
A General Mills, Inc. észak-amerikai joghurt üzletágát a francia Lactalis…
Tovább olvasom >Alulárazottnak érzi a Couche-Tard ajánlatát a 7-Eleven
Keményen bánik a 7-Eleven a Couche-Tarddal. A japán tulajdonos túl…
Tovább olvasom >Megvette a Valeo Foods az Appalaches Nature-t
Megvásárolta a Valeo Foods Group a kanadai juharszirup-gyártó Appalaches Nature-t.…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >