Felvásárolja a Bell Food Group a Hermann Weint és átalakítja termelési struktúráját

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2025. 11. 10. 09:51
🎧 Hallgasd a cikket:

A svájci központú Bell Food Group bejelentette, hogy felvásárolja a német sonkagyártó Hermann Wein GmbH & Co. KG vállalatot. A megállapodás pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.

Fotó: Bell Food Group

A versenyhatóságok jóváhagyásától függően a tranzakció várhatóan 2026 tavaszán zárul le –adta hírül az ESM Magazine.

A Freudenstadtban működő Hermann Wein egy harmadik generációs családi vállalkozás, amelynek sonkagyártó üzemei a jövőben a Bell Germany operációjába integrálódik. A Bell Germany a hús- és kényelmi termékeket gyártó, baseli székhelyű Bell Food Group része. A cég nemzetközi divíziójához spanyol, francia és lengyel leányvállalatok is tartoznak.

A Bell Food Group 2025 májusában értékesítette az Eisberg lengyelországi, magyarországi és romániai üzemeit. A mára már lezárult tranzakció 11 millió eurós EBIT-et és 7 millió euró nettó eredményt hozott. A cég emellett átalakítja az osztrák Marchtrenkben működő Eisberg egység működési koncepcióját is, az infrastruktúra részleges leépítésével növelve a versenyképességet.

A csoporthoz tartozó pán-európai élelmiszergyártó, a Hügli szintén átszervezés előtt áll: a brit Redditchben működő gyártási tevékenység Németországba (Radolfzell) és Csehországba (Zásmuky) kerül áthelyezésre. A lépés mintegy 80 munkavállalót érint, ugyanakkor a helyi értékesítési szervezet megmarad, biztosítva ezzel a brit piaci jelenlétet.

A Bell Food Group célja, hogy a Hermann Wein gyártókapacitásának integrálásával és a termelési struktúra átalakításával hosszú távon fenntartható módon növelje versenyképességét. A cég egyszeri, 60 millió svájci frankos (64 millió eurós) értékcsökkenési leírást alkalmaz, amely tükrözi bizonyos eszközeinek alacsonyabb értékét.

Kapcsolódó cikkeink