Félmilliárdból újították fel a kaposvári cukorgyárat
Kaposváron éves belföldi cukorszükségletünk közel egyharmadát állítják elő. A siker záloga ötszázmillió forint: ennyit költöttek az idei szezon előtt a kaposvári cukorgyár felújítására.
Idén 115. éve működik a kaposvári cukorgyár, így a hagyományos mészkemence-begyújtással elindult a 115. kampány.
A rajt előtt 500 millió forintot költöttek a kaposvári cukorgyár felújítására. A gyár gőzerővel üzemel egészen karácsonyig, az állandó munkatársakon kívül 92 idénymunkásnak is kenyeret ad a cukorgyártás
Hájos László termelési vezérigazgató-helyettes beszámolt róla, hogy a tavalyi 438 tonna répával szemben idén 780 ezer tonnát kaptak a termelőktől, melyből legalább 105 ezer tonna cukor állítható elő. A napi feldolgozás az utóbbi időben látványosan nőtt Kaposváron: a korábbi átlag 7200 tonna helyett idén naponta közel 8000 tonna répából készítenek cukrot – írja az Origo.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A Magyar Termék védjegy a cégeknek közösséget, a vevőknek megbízható minőséget ad
A kölcsönös előnyökön alapuló szakmai együttműködések képessé teszik a vállalkozásokat…
Tovább olvasom >Csatlakozik a Bonafarm Csoporthoz Szautner Péter
A Bonafarm Csoport vezérigazgató-helyetteseként és csoport stratégiai igazgatóként folytatja pályafutását…
Tovább olvasom >A Lidl és az Agrárminisztérium bejelentette: indul a hazai dinnyeszezon
Megérkezett az első, magyar beszállítóktól származó görögdinnye szállítmány a Lidl…
Tovább olvasom >