Felkerült a BÉT terméklistájára a monostorpályi Civita Group élelmiszergyártó
Május 23-án felkerülnek a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) terméklistájára a Civita Group részvényei – közölte az egészségtudatos és „free from” élelmiszereket gyártó társaság hétfőn a BÉT honlapján.

Az évi tésztagyártási kapacitás háromszorosára nő
A monostorpályi székhelyű társaság 11 442 190 darab, egyenként 100 forint névértékű törzsrészvényét regisztrálja a BÉT. Ebből 9 923 660 darab (86,73 százalék) a Vaposit Trust Befektetési Zrt., 1 518 590 (13,27 százalék) pedig a PBG FMC Kockázati Tőkealap tulajdonában van.
A társaság a BÉT oldalán közzétett, jóváhagyott tájékoztatójában közölte, hogy tőkeemeléssel legfeljebb 3 millió darab, 100 forint névértékű, névre szóló, dematerializált törzsrészvény nyilvános értékesítését is tervezi 650-850 forintos ársávban, 2,4 milliárd forint értékben, az így kibocsátandó részvényeket is bevezetik a tőzsdére.
A társaság a BÉT részvény szekciójának Standard kategóriájába kérte részvényeinek felvételét. A részvények tőzsdei kereskedésének megkezdését a kibocsátó a bevezetési szabályokban meghatározott feltételek teljesítése esetén, a bevezetési naptól számított 90 napos határidőn belül külön eljárásban kérelmezheti.
A családi vállalkozásban működő Civita Group Zrt. 2018. decemberében jött létre azzal a céllal, hogy holding társaságként összefogja a két operatív tagvállalatnak, a Civita Food Kft.-nek és az AGRI-CORN Kft.-nek a működését – írták.
A cégcsoport 30 éve működteti Közép-Európa legnagyobb kukoricamalmát Monostorpályiban, ahol többek között magas rosttartalmú kukoricalisztet, kukoricadarát és kukoricatésztát gyártanak magyar, többségében termeltetési szerződéses viszonyban álló gazdáktól vásárolt GMO- és vegyszermentes alapanyagokból.
A Civita Group gluténmentes tésztagyártó, és ehető tányérokat, illetve poharakat előállító monostorpályi üzemét 2023 márciusában adták át. A 2,5 milliárd forintból megvalósult beruházásnak köszönhetően az évi tésztagyártási kapacitás háromszorosára nő, a kukoricaolaj gyártása pedig 150 tonnára.
Vaszkó Gábor, a társaság vezérigazgatója az új üzem felavatásán elmondta, hogy a kukoricából készülő termékeiket, a kukoricaolajat és a száraztésztákat már tizenegy európai országba exportálják, az ehető poharak és tányérok gyártásával pedig 500 tonna műanyag kiváltását teszik lehetővé évente.
A tárasaság tavalyi árbevétele ötmilliárd forint volt, eredményük elérte a 800 milliót, idén 20 százalékos növekedést terveznek – mondta.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Tudatosabban vásárolunk? Töretlen a kereslet a hazai ízek iránt
Több száz magyar termelővel működik együtt a Kifli.hu, hogy minél…
Tovább olvasom >Kamatkedvezmény a zöldhitelre
Még kedvezőbb lesz a népszerű lakáscélú zöldhitel a K&H-nál. A legnépszerűbb…
Tovább olvasom >Friss felmérés: A visszautasítástól való félelem bénítja a vállalkozásokat
Egy friss felmérés szerint a vállalkozások 33 százaléka a visszautasítástól…
Tovább olvasom >