Félezerféle Kiváló Magyar Élelmiszer: átadták a KMÉ Védjegyeket
Az Agrármarketing Centrum (AMC) kiemelt feladatának tekinti a kollektív élelmiszermarketing eszközeivel is felhívni a kiváló minőségű élelmiszerekre a fogyasztók figyelmét. Ennek érdekében működteti a „kiváló magyar élelmiszer” védjegy terméktanúsítási rendszerét. Az idén december 7-én a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban ünnepélyes gálán kilenc cég húszféle terméke kapta meg a védjegyet.
A díjátadásra közel száz meghívott vendég érkezett – a kereskedelmi láncok, a sajtó képviselői, élelmiszeripari szakemberek, akiket elsőként Dr. Simon Péter, az Agrármarketing Centrum vezérigazgatója köszöntött. Beszédében kiemelte: a kiváló minőségű védjegyes hazai termékek ismertségének jelentős növelését, a mostani harmincról a legalább 50%-ra való emelését tűzték ki célul, s ehhez a megfelelő pénzeszközöket is hozzárendelik.
Az idén 12. alkalommal adták át ünnepélyes keretek között a védjegyviselési jogot a termelőknek, illetve a termékeknek. A döntéséről Gyaraky Zoltán a bíráló bizottság elnöke adott tájékoztatást, és mutatta be az idei nyerteseket.
Az új védjegyes termékek:
Lakatos Márton Barackpálinka
Meggypálinka
Ökovital Kft. Bio lucernacsíra
Bio rukkolás keverékcsíra
Nádudvari Élelmiszer Kft. Töltött káposzta gyorsfagyasztott, félkész termék
Príma Maroni Kft. Maroni gyorsfagyasztott gesztenyepüré édesítőszerrel
Pannontej Zrt. Medve 12 adagos kenhető zsíros ömlesztett kockasajt
tejszínes, sonkás, téliszalámis, natúr és csípős paprikás ízesítésekben
Naszálytej Zrt. Fitt 20 % zsírtartalmú tejföl
ESL technológiával előállított, homogénezett
teljes bio tej
ESL technológiával előállított, homogénezett
laktózmentes, félzsíros tej
ESL technológiával előállított FITTEJ homogénezett
félzsíros tej
Kaiser Food Élelmiszeripari Kft. Kaiser Eredeti Magyar Szalámi sz.vg.
Kaiser Eredeti Magyar Paprikás szalámi sz.vg.
Wiesbauer-Dunahús Kft. Olasz felvágott
Soós Tésztaipari Kft. Soós Premio és hagyományos 8 tojásos száraztészta
termékcsalád különböző formában
Soós hagyományos 8 tojásos száraztészta termékcsalád
különböző formában
Soós Premio 4 tojásos száraztészta termékcsalád
különböző formában
Soós hagyományos 4 tojásos száraztészta termékcsalád ülönböző formában
Védjegyes termékek az élelmiszerpiacon
Aki védjegyes terméket választ, nem csalódik a választásában – ezt a gondolatot szeretné az AMC minél több fogyasztóban tudatosítani. A magyar nemzeti színekből alkotott négyszögletes védjegyet ugyanis csak azok a termékek viselhetik, amelyek szigorú külső, és belső tartalmi vizsgálaton estek át, s mi több, ezeket a vizsgálatokat szúrópróba-szerűen ismétlik is.
A hazai termékek vásárlása a hazai termelőket segíti és hozza kedvezőbb helyzetbe a piacon. A gyártók a közelben előállított, helyi alapanyagok felhasználásával számos termelő munkáját biztosítják, ezért a védjegyes termék megvásárlásával a termelők asztalára is juttatnak ennivalót.
A védjegy ismertségének növekedése mellett a programot koordináló AMC célja minél több terméket bevonni a védjegyesek körébe a 12 éve futó védjegy-program már összesen mintegy 500 terméket sorakoztat fel.
A garantált minőségű élelmiszerek között a húsipari és a hűtőipari termékek képviseltetik magukat a legnagyobb számban, de megtalálhatók a tej-, tartósító-, édes-, sütőipari termékek, a legtöbb magyarországi ásványvíz, számtalan pálinka, szeszesital és néhány zöldség- és gyümölcs termék is. Az AMC tervei szerint a védjegyes termékek köre a közeljövőben a borokra is kiterjed majd.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Protechtor Future Summit: A gazdasági-politikai szakértők már az összeomlást várják, a cégvezérek körében viszont töretlen az optimizmus
Klímaváltozás, járványok, erőforráshiány, biztonsági fenyegetések – válságok mindig is voltak,…
Tovább olvasom >Itt van most Európa legolcsóbb karácsonyi vására
Az erdélyi Nagyszeben karácsonyi vására mára Európa egyik legkedveltebb adventi…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >