Februárban Kézműves Magyar Ízek Vására a Millenárison
Közel száz kézműves magyar gazda gasztronómiai remekeit kóstolhatják végig azok, akik 2011. február 11-13-a között kilátogatnak a Millenáris B épületébe a Magyar Kézműves Ízek Vásárára. Magyarországon most először egy helyen, egyszerre lehet végigkóstolni a kézműves magyar ízeket, azaz a sonkákat, kolbászokat, sajtokat, csokoládékat, mézeket, aszalt gyümölcsöket, kézműves borokat valamint pálinkákat. A hazai termelők mellett idén a vásár díszvendége Erdély lesz. A kiállítók ingyen mutathatják be ízeiket, a rendezők ugyanis ezzel szeretnék segíteni a hazai kistermelőket. A rendezvény fővédnöke Schmittné Makray Katalin, szakmai védnöke pedig Dr. Kardeván Endre államtitkár.
Kinyitották Magyarország kincses ládáját, amelyben számtalan, magyar termelők által előállított ízletes termék volt. Az ízekkel bárki megismerkedhet a Kézműves Magyar Ízek Vásárán, amelynek célja, hogy lehetőséget adjon mindenkinek egy feledhetetlen kézműves magyar íz-kalandtúrára. Olyan hazai és erdélyi mestermunkákat kóstolhatnak meg az érdeklődők, mint diós-áfonyás orda vagy tökmagos krémsajt; mangalica- és szarvashúsból készült füstölt kolbász; rózsaszirom lekvár; havasi málnaméz; ibolya, jázmin vagy rózsaszirmos csokoládé; és természetesen jobbnál jobb borok, valamint pálinkák.
„A Kézműves Magyar Ízek Vására egy olyan kezdeményezés, ahol a kiállítók ingyen mutathatják be termékeiket, az érdeklődők pedig kóstoló adagok vásárlásával egy hétvége alatt végig kóstolhatják Magyarország ízeit” – mondta Orosz Pál a rendezvényt rendező Human Telex Kft. ügyvezetője.
„Felvállaljuk a küldetést és mindent megteszünk azért, hogy a tradicionális magyar élelmiszerek visszakerüljenek a boltok kínálatába, a kamrák polcaira, az asztalokra és kedvenceink listáira. Munkánkkal a magyar termelőket szeretnénk segíteni, a hamisítatlan magyar ízeket szeretnénk újra megismertetni mindenkivel, mert hisszük, hogy hagyományainkat meg kell mentenünk a feledéstől, és meg kell őriznünk a jövő generációi számára” – tette hozzá Pap Krisztián, a szervező Kézműves Magyar Ízek Kft. ügyvezetője.
Magyarországon éves szinten 40 000 000 kg csokoládét, 5 000 000 kg mézet, 1 600 000 000 liter tejterméket, 330 000 000 liter bort, 14 000 000 kg sonkát 6 500 000 liter pálinkát fogyasztunk. Ha mindezt magyar termelőktől vásárolnánk, több százmilliárd forintot hagynánk a magyar gazdaságban. Egy év alatt 549 800 000 000 forintról döntünk, amikor belépünk a boltba. Ezért fontos, hogy magyar termelők által, Magyarországon előállított Kézműves Magyar Ízeket fogyasszunk.
„Magyarországra eddig nem volt jellemző, hogy a nemzetközi csokoládépiacon „nagyhatalommá” tudjon válni. Ettől még most is messze vagyunk, de az utóbbi pár évben beindult valami: kicsi, pár személyes hazai csokoládémanufaktúrák hihetetlen sikereket érnek el itthon. Az eladási volumenek növekedése mellett pedig azt hiszem, mindannyian büszkék lehetünk arra is, hogy hosszú évek után végre egy magyar nevet is találhatunk a világ 80 legmeghatározóbb csokoládékészítője között, és büszkék lehetünk arra is, hogy ezen az egyedülálló gasztro vásáron is megjelenhetünk” – emelte ki Mészáros Gábor, a chocoMe Kft. ügyvezetője.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
AI a vezetésben: több mint automatizálás, a munka támogatása
A mesterséges intelligencia (AI) alkalmazása az üzleti életben már nemcsak…
Tovább olvasom >Jön az idei utolsó Trade Marketing Klubülés – POPAI POP díjátadóval
November 28-án a MOM Kulturális Központ (MOMKult) különtermébe várunk mindenkit,…
Tovább olvasom >Bioélelmiszerek a közétkeztetésben? Jön a 34. Biokultúra Nap!
A Magyar Biokultúra Szövetség immár 34. alkalommal rendezi meg a…
Tovább olvasom >