Fazekas Sándor: rend van az élelmiszerpiacon
Rend van a hazai élelmiszerpiacon, a feldolgozók, kereskedők igyekeznek betartani az élelmiszerbiztonsági szabályokat – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli adásában.
Elmondta: a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tavaszi szezonális ellenőrzése során március 20-ától egy hónapon át vizsgálta a termékeket, 4700 ellenőrzés során 20 ezer tételt vizsgáltak, 161 esetben bírságoltak 15,6 millió forint értékben.
Fazekas Sándor hangsúlyozta, megvédik a fogyasztókat attól, hogy gyanús, bizonytalan eredetű, rossz minőségű élelmiszereket vásároljanak.
Jelezte, az ellenőrzéseken talált gyanús élelmiszereket elkobozták.
Felhívta a figyelmet arra, hogy a vizsgált tételek azt is megmutatták, a hazai élelmiszerek frissebbek és biztonságosabb az import árunál.
Fazekas Sándor elmondta, hogy a termék egy részénél a feliratozás hiányosságokat mutat, erre jobban oda kell figyelni, a tudatos fogyasztói magatartást semmi sem pótolja. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
AM: hasznos és értékteremtő tevékenység a házikertek művelése
A minőségi élelmiszer előállításában fontosak a házikertek, kiemelkedő szerepük van…
Tovább olvasom >Nébih: szezámpasztát hívott vissza a forgalomból az Auchan
Szalmonella jelenlétének veszélye miatt visszahívja a forgalomból az Alfez Tahini…
Tovább olvasom >Nébih: javuló eredmények a Tisza-tavi nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzésen
Június utolsó hetében a Tiszta-tónál működő vendéglátóhelyeket ellenőrizte a Nemzeti…
Tovább olvasom >További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >