Fazekas Sándor: rend van az élelmiszerpiacon
Rend van a hazai élelmiszerpiacon, a feldolgozók, kereskedők igyekeznek betartani az élelmiszerbiztonsági szabályokat – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli adásában.
Elmondta: a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tavaszi szezonális ellenőrzése során március 20-ától egy hónapon át vizsgálta a termékeket, 4700 ellenőrzés során 20 ezer tételt vizsgáltak, 161 esetben bírságoltak 15,6 millió forint értékben.
Fazekas Sándor hangsúlyozta, megvédik a fogyasztókat attól, hogy gyanús, bizonytalan eredetű, rossz minőségű élelmiszereket vásároljanak.
Jelezte, az ellenőrzéseken talált gyanús élelmiszereket elkobozták.
Felhívta a figyelmet arra, hogy a vizsgált tételek azt is megmutatták, a hazai élelmiszerek frissebbek és biztonságosabb az import árunál.
Fazekas Sándor elmondta, hogy a termék egy részénél a feliratozás hiányosságokat mutat, erre jobban oda kell figyelni, a tudatos fogyasztói magatartást semmi sem pótolja. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Az Európai Bizottság mezőgazdasági és élelmiszeripari ütemterve garantálja az EU élelmiszerbiztonságát
Az Európai Bizottság által februárban elfogadott mezőgazdasági és élelmiszeripari ütemterv…
Tovább olvasom >Árréssapka és tájékoztatás: a kormány az ellenőrzések tapasztalatai alapján dönt
A Kormányzati Tájékoztatási Központ közlése szerint egyelőre nem született döntés…
Tovább olvasom >Uniós biztos: az Európai Bizottság mezőgazdasági és élelmiszeripari ütemterve garantálja az EU élelmiszerbiztonságát
Az Európai Bizottság által februárban elfogadott mezőgazdasági és élelmiszeripari ütemterv…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kitűnően szerepeltek a 2024-es évjáratú borok a XXI. Synvino Borversenyen
Összesen 400 nevezés érkezett az ország 18 borvidékéről a Syngenta…
Tovább olvasom >Mit gondolnak a vállalati felsővezetők a művészetről?
„Topvezetők és a művészet – az örökség és a művészet…
Tovább olvasom >GELATISSIMO 2026: A fagylaltipar legnagyobb szakmai találkozója Stuttgartban
A fagylaltkedvelők és a szakma képviselői izgatottan várják a következő…
Tovább olvasom >