FAO: mélyponton az élelmiszerárak a koronavírus miatt
Négy hónapos emelkedés után mélypontra kerültek az élelmiszerárak a koronavírus kitörése miatt februárban. Az ENSZ élelmiszerügynöksége, a FAO szerint az élelmiszerár-index, amelyet havonta mérnek olyan termékekre, mint a gabonapehely, a tejtermékek, a hús és a cukor, 180,5 ponton állt, amely 1,0%-os esést jelent januárhoz képest.
A FAO szerint az esés oka a koronavírus, mivel annak kitörése és világjárvánnyá alakulásától való félelem globális lassulást hoz a gazdaságban.
Eddig 95300 ember fertőződött meg világszerte, és 3200-an haltak bele a betegségbe.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >A kedvezőtlen időjárás miatt sosem látott magasságban a kávébab ára
A kávé világpiaci ára többéves csúcsot döntött 2024-ben, miután 38,8%-kal…
Tovább olvasom >Megoldások az elszálló élelmiszerárakra: ellenzéki javaslatok az ÁFA és a különadók csökkentésére
Az elmúlt hónapokban ismét felerősödött az élelmiszerárak drasztikus növekedéséről szóló…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kitűnően szerepeltek a 2024-es évjáratú borok a XXI. Synvino Borversenyen
Összesen 400 nevezés érkezett az ország 18 borvidékéről a Syngenta…
Tovább olvasom >Mit gondolnak a vállalati felsővezetők a művészetről?
„Topvezetők és a művészet – az örökség és a művészet…
Tovább olvasom >GELATISSIMO 2026: A fagylaltipar legnagyobb szakmai találkozója Stuttgartban
A fagylaltkedvelők és a szakma képviselői izgatottan várják a következő…
Tovább olvasom >