FAO: mélyponton az élelmiszerárak a koronavírus miatt
Négy hónapos emelkedés után mélypontra kerültek az élelmiszerárak a koronavírus kitörése miatt februárban. Az ENSZ élelmiszerügynöksége, a FAO szerint az élelmiszerár-index, amelyet havonta mérnek olyan termékekre, mint a gabonapehely, a tejtermékek, a hús és a cukor, 180,5 ponton állt, amely 1,0%-os esést jelent januárhoz képest.
A FAO szerint az esés oka a koronavírus, mivel annak kitörése és világjárvánnyá alakulásától való félelem globális lassulást hoz a gazdaságban.
Eddig 95300 ember fertőződött meg világszerte, és 3200-an haltak bele a betegségbe.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
A kakaó, a kávé és a tea árai drágítják a globális élelmiszerimport-számlát a gazdagabb országok számára
A globális élelmiszerimport-számla az előző évhez képest várhatóan 2,2%-kal, több…
Tovább olvasom >Visszaesett az élelmiszerár-emelkedés, nem várható jelentős drágulás év végéig
Az elmúlt két évben meredek élelmiszerár-emelkedést tapasztaltak a fogyasztók Magyarországon,…
Tovább olvasom >KSH: októberben 3,2 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapjához képest
2024. októberben a fogyasztói árak átlagosan 3,2 százalékkal haladták meg az…
Tovább olvasom >További cikkeink
30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Huszadik alkalommal adták át a Hégető Honorka Díjakat
Idén 20. alkalommal adták át a Hégető Honorka Díjakat, rekordszámú,…
Tovább olvasom >Ma kezdődik a World Science Forum Budapesten
Ma kezdődik Budapesten a World Science Forum (WSF – Tudomány…
Tovább olvasom >