FAO: mélyponton az élelmiszerárak a koronavírus miatt
Négy hónapos emelkedés után mélypontra kerültek az élelmiszerárak a koronavírus kitörése miatt februárban. Az ENSZ élelmiszerügynöksége, a FAO szerint az élelmiszerár-index, amelyet havonta mérnek olyan termékekre, mint a gabonapehely, a tejtermékek, a hús és a cukor, 180,5 ponton állt, amely 1,0%-os esést jelent januárhoz képest.
A FAO szerint az esés oka a koronavírus, mivel annak kitörése és világjárvánnyá alakulásától való félelem globális lassulást hoz a gazdaságban.
Eddig 95300 ember fertőződött meg világszerte, és 3200-an haltak bele a betegségbe.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Rekordmagas élelmiszerárak Magyarországon: a diszkontláncok a helyzet nyertesei
Az elmúlt hónapokban folyamatosan emelkedett az élelmiszerek ára Magyarországon, amely…
Tovább olvasom >A lencsetermesztés helyzete Magyarországon: kihívások és lehetőségek
Az elmúlt években a lencsetermesztés globális szinten jelentős visszaesést mutatott,…
Tovább olvasom >KSH: novemberben a fogyasztói árak 3,7 százalékkal haladták meg az előző év azonos havi értékeket
Novemberben a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az…
Tovább olvasom >További cikkeink
Master Good, Nestlé Hungária, Tesco Magyarország az idei győztes sorrend
A Trade magazin idén másodszor hirdette meg a Karácsonyi tv-reklámok…
Tovább olvasom >Employer Branding az AI és a GenZ-k korában konferencia: A folytatás
2024. november 27-én a Pasaréti Közösségi Házban került megrendezésre a…
Tovább olvasom >FRUIT LOGISTICA 2025: Gyümölcsöző kapcsolatok a frissáru globális piacán
A FRUIT LOGISTICA, a világ vezető frissáru-ipari szakkiállítása, 2025. február…
Tovább olvasom >