Fánkfesztivált rendeznek Pilisszentkereszten
Fánkfesztivált rendeznek február 10-én Pilisszentkereszten, ahol koncertekkel, sportbemutatóval, vetélkedővel és fánkbemutatóval is várják a közönséget.
A farsangi népszokásokat felelevenítő programsorozat a helyi katolikus templomban szlovák nyelvű szentmisével kezdődik. A télbúcsúztató farsangi program részeként egy rudat húzó lovas szekér baktat át a falun, a rúd végén vízszintes helyzetben kocsikerék forog, amelyre népviseletbe öltözött bábukat kötöznek. A lovak menetének ütemére a figurák táncoló párként keringenek majd végig a főúton – írták a szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményben.
Mint kiemelték, az egész napos fesztiválon minden korosztály számára sokszínű programokat kínálnak a Pilisi Szlovákok Központjában. Lesz kirakodóvásár, folklór műsor, jótékonysági fánkárverés, fellép Zoltán Erika, a Partizán Néptánccsoport Szlovákiából és virtuóz harmonika művészek adnak koncertet.
A fánkevőversenyen a legfalánkabb résztvevőt díjjal jutalmazzák. A programok között lufi hajtogatás, sakk szimultán, arcfestés, fánkbemutató, fánkvásár, sportbemutató, tombola és játszóház is szerepel. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Bezár a Michelin által ajánlott Laurel Étterem Budapesten
Öt év működés után bezár a Laurel Budapest, a Michelin…
Tovább olvasom >Ötven új hely a Magyar Konyha Balaton 2024 Gasztrokalauzában
Mintegy háromszáz étterem, strandbisztró, kávézó, lángosozó és cukrászda, köztük ötven…
Tovább olvasom >Kivül édes, belül méginkább, és nem tudsz neki ellenállni, mi az? – A nap videója
Hát a mogyorókrémmel töltött fánk és féltestvérei.
Tovább olvasom >További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >