Fahordós érlelésű koktélok
San Francisco, Chicago, Boston és persze New York mixerei egymással versengve érlelnek koktélokat fahordóban – írtuk meg jó két éve.
Többnyire gint használnak alapanyagként, mondván, ez a sokféle növényt tartalmazó ital harmonizál a legjobban a burbonös hordók belsejének világával – a vodka ehhez túl semleges, a whiskeynek meg milyen pluszt tudna a whiskeys hordó adni?!
Koktéldivat, ami keresztülsöpör a nagyvárosok magas színvonalú bárjain, gondoltuk, de hogy mennyi marad belőle, annak ellenére nem volt megjósolható, hogy a szeszforgalmazók kínálatában egyre több „kommersz” premix koktélféleség jelent meg.
Nos, a trend hosszabb időre megragadni látszik, legalábbis erre utal, hogy a kézműves szeszesital-előállítók között is megjelentek a prémium minőségű fahordóban érlelt kevert italok. A Craft Distillers szeszfőzde brandykre épülő Fluid Dynamics termékcsaládjának – 33-34 alkoholfokos – italaiból 2 decinyi 20 dollárba (most úgy 4600 Ft körül), 1 liter pedig 64 dollárba kerül.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >