Fahordós érlelésű koktélok
San Francisco, Chicago, Boston és persze New York mixerei egymással versengve érlelnek koktélokat fahordóban – írtuk meg jó két éve.
Többnyire gint használnak alapanyagként, mondván, ez a sokféle növényt tartalmazó ital harmonizál a legjobban a burbonös hordók belsejének világával – a vodka ehhez túl semleges, a whiskeynek meg milyen pluszt tudna a whiskeys hordó adni?!
Koktéldivat, ami keresztülsöpör a nagyvárosok magas színvonalú bárjain, gondoltuk, de hogy mennyi marad belőle, annak ellenére nem volt megjósolható, hogy a szeszforgalmazók kínálatában egyre több „kommersz” premix koktélféleség jelent meg.
Nos, a trend hosszabb időre megragadni látszik, legalábbis erre utal, hogy a kézműves szeszesital-előállítók között is megjelentek a prémium minőségű fahordóban érlelt kevert italok. A Craft Distillers szeszfőzde brandykre épülő Fluid Dynamics termékcsaládjának – 33-34 alkoholfokos – italaiból 2 decinyi 20 dollárba (most úgy 4600 Ft körül), 1 liter pedig 64 dollárba kerül.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Beérkeztek az első pályázatok a kistelepülések italüzleteinek 3 milliós támogatására
Beérkeztek az első pályázatok a kistelepülések italüzleteinek 3 milliós támogatására,…
Tovább olvasom >Harmadik lett a Tokaji borvidék fenntartható turisztikai projektje egy világversenyen
A természet és táj kategóriában harmadik lett a Tokaji borvidék…
Tovább olvasom >