Fagylalt UFO
Hogy milyen kísérletnek a melléktermékeként, azt fedje jótékony homály, de orosz tudósok előállítottak egy olyan speciális stabilizátort, melynek segítségével a fagylalt nem olvad el. A meggyízű jeges édesség fantázianeve UFO – mondjuk azt, hogy nem csodálkozunk? –, amelyet a mélyhűtőből kivéve ugyanolyan jóízűen fogyaszthatunk, mint egyszerűbb társait. Természetesen jéghideg az UFO sem marad szobahőmérsékleten, de elfolyó sűrű lé helyett egy többé-kevésbé szilárd zselés massza válik belőle.
Az orosz élelmiszeripar egyébként rendszeresen jelentkezik fagylalt-innovációkkal. A moszkvaiak tradicionálisan nagy fagylaltevők évtizedek óta, a rendszerváltás pedig „új világot” hozott számukra. Évek óta készítenek például az egészséges táplálkozás híveinek új és új ízeket (nagyobb választékban, mint nálunk). Folyamatos sikere van például a szellemes névre keresztelt 0 + 0 márkának, mely sem cukrot, sem zsírt nem tartalmaz.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Fontos megmutatni a vallásturisztikai helyszíneket, ezért indult el a Peregrinus platform
Magyarország kormánya fontosnak tartja megmutatni Székelyföld vallásturisztikai helyszíneit, és anyagi…
Tovább olvasom >Elindult a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz Erdélybe
Elindult a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz a csíksomlyói…
Tovább olvasom >Nők étterme
Különleges kampánnyal hívja fel a figyelmet a női vállalkozók szerepére…
Tovább olvasom >