Fagylalt UFO

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 07. 01. 08:00

Hogy milyen kísérletnek a melléktermékeként, azt fedje jótékony homály, de orosz tudósok előállítottak egy olyan speciális stabilizátort, melynek segítségével a fagylalt nem olvad el. A meggyízű jeges édesség fantázianeve UFO – mondjuk azt, hogy nem csodálkozunk? –, amelyet a mélyhűtőből kivéve ugyanolyan jóízűen fogyaszthatunk, mint egyszerűbb társait. Természetesen jéghideg az UFO sem marad szobahőmérsékleten, de elfolyó sűrű lé helyett egy többé-kevésbé szilárd zselés massza válik belőle.
Az orosz élelmiszeripar egyébként rendszeresen jelentkezik fagylalt-innovációkkal. A moszkvaiak tradicionálisan nagy fagylaltevők évtizedek óta, a rendszerváltás pedig „új világot” hozott számukra. Évek óta készítenek például az egészséges táplálkozás híveinek új és új ízeket (nagyobb választékban, mint nálunk). Folyamatos sikere van például a szellemes névre keresztelt 0 + 0 márkának, mely sem cukrot, sem zsírt nem tartalmaz.

Kapcsolódó cikkeink