Ezt eddig nem tudtuk a vitaminokról
A legfrissebb kutatások szerint a táplálékkiegészítők hatékonyságát jelentősen növelhetjük, ha figyelembe vesszük az ideális beviteli időpontjaikat.
A szakértők, többek között Suman Agarwal táplálkozási szakértő és Dr. Vishakha Shivdasani ajánlásai szerint a C-vitamin ideális fogyasztási ideje a reggel van, mivel serkentő hatású, míg az omega-3 zsírsavakat, mint például a halolajat, ebéd után érdemes bevenni azok felszívódásának és mellékhatásainak csökkentése érdekében – írja a Daily Mail.
A vas felszívódása éhgyomorra a leghatékonyabb, ezért azt javasolt étkezés előtt egy órával vagy utána két órával bevenni. A B-komplex vitaminokat a nap első felében érdemes fogyasztani az energia termelés és az anyagcsere támogatása érdekében. A magnézium ideális beviteli ideje este, lefekvés előtt, mivel elősegítheti a jobb alvást és az izmok relaxációját. A kalcium bevitele étkezés közben ajánlott, különösen D-vitaminban gazdag ételekkel együtt, amelyek elősegítik a kalcium felszívódását.
Kapcsolódó cikkeink
Elhanyagolt népbetegség: évente egy kisvárosnyi magyart veszítünk el a diabétesz miatt
A cukorbetegség az elmúlt évtizedekben valódi népegészségügyi problémává vált, hiszen…
Tovább olvasom >Egy cseppel közelebb az egészséghez: így lehet izgalmas a napi folyadékpótlás
A nem megfelelő hidratáció fejfájást, fáradtságot és koncentrációs problémákat okozhat,…
Tovább olvasom >Az Auchan minden munkatársának ingyenes egészségügyi szűrést biztosít
Az Auchan Magyarország kiemelt figyelmet fordít munkatársai egészségmegőrzésére és jóközérzetének…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >