Ezt eddig nem tudtuk a vitaminokról
A legfrissebb kutatások szerint a táplálékkiegészítők hatékonyságát jelentősen növelhetjük, ha figyelembe vesszük az ideális beviteli időpontjaikat.
A szakértők, többek között Suman Agarwal táplálkozási szakértő és Dr. Vishakha Shivdasani ajánlásai szerint a C-vitamin ideális fogyasztási ideje a reggel van, mivel serkentő hatású, míg az omega-3 zsírsavakat, mint például a halolajat, ebéd után érdemes bevenni azok felszívódásának és mellékhatásainak csökkentése érdekében – írja a Daily Mail.
A vas felszívódása éhgyomorra a leghatékonyabb, ezért azt javasolt étkezés előtt egy órával vagy utána két órával bevenni. A B-komplex vitaminokat a nap első felében érdemes fogyasztani az energia termelés és az anyagcsere támogatása érdekében. A magnézium ideális beviteli ideje este, lefekvés előtt, mivel elősegítheti a jobb alvást és az izmok relaxációját. A kalcium bevitele étkezés közben ajánlott, különösen D-vitaminban gazdag ételekkel együtt, amelyek elősegítik a kalcium felszívódását.
Kapcsolódó cikkeink
Az ENSZ Statisztikai Bizottsága új globális indikátort fogadott el a változatos étrend mérésére
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) az ENSZ Gyermekalapjával…
Tovább olvasom >Lendülj formába idén tavasszal! – szakértői tippek az aktív életmódhoz
A tavasz közeledtével egyre többen érzik a vágyat, hogy új…
Tovább olvasom >Feldolgozott húsok: egészségesek vagy inkább kerülendők?
A magyarok körében rendkívül népszerűek a felvágottak, amelyek gyors és…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >