Ezt eddig nem tudtuk a vitaminokról
A legfrissebb kutatások szerint a táplálékkiegészítők hatékonyságát jelentősen növelhetjük, ha figyelembe vesszük az ideális beviteli időpontjaikat.
A szakértők, többek között Suman Agarwal táplálkozási szakértő és Dr. Vishakha Shivdasani ajánlásai szerint a C-vitamin ideális fogyasztási ideje a reggel van, mivel serkentő hatású, míg az omega-3 zsírsavakat, mint például a halolajat, ebéd után érdemes bevenni azok felszívódásának és mellékhatásainak csökkentése érdekében – írja a Daily Mail.
A vas felszívódása éhgyomorra a leghatékonyabb, ezért azt javasolt étkezés előtt egy órával vagy utána két órával bevenni. A B-komplex vitaminokat a nap első felében érdemes fogyasztani az energia termelés és az anyagcsere támogatása érdekében. A magnézium ideális beviteli ideje este, lefekvés előtt, mivel elősegítheti a jobb alvást és az izmok relaxációját. A kalcium bevitele étkezés közben ajánlott, különösen D-vitaminban gazdag ételekkel együtt, amelyek elősegítik a kalcium felszívódását.
Kapcsolódó cikkeink
Túl sok az ipari kémia a tányéron: az ultrafeldolgozott élelmiszerek terjedése már az uniós szabályozók figyelmét is felkeltette
Az ultrafeldolgozott élelmiszerek (UPF – ultra-processed foods) aránya drasztikusan megnőtt…
Tovább olvasom >Ezért ne higgyünk a csábító diétáknak – egy átgondolatlan étrenddel többet árthatunk
Fagyi, chips, gyorsételek: a nyaralásból hazaérkezve sokan megfogadják, hogy most…
Tovább olvasom >Longevity – divat vagy tudatosság?
Az embereket mindig is foglalkoztatta, hogy hogyan lehet minél tovább…
Tovább olvasom >További cikkeink
Provident: magyarok egyre nagyobb részének kihívás kijönni a jövedelméből
A magyarok egyre nagyobb részének kihívás kijönni a jövedelméből, a…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Mesterséges intelligencia a munkahelyeken: kik használják az AI-t?
Mesterséges intelligencia a munkahelyeken: kik használják az AI-t? A GKI…
Tovább olvasom >Továbbra is stabil a hazai munkaerőpiac
Továbbra is stabil a hazai munkaerőpiac, a foglalkoztatottak száma évek…
Tovább olvasom >