Ezer négyzetméteren nyílik közösségi élelmiszer stand az OMÉK-on
Az Agrármarketing Centrum évtizedek óta számtalan külföldi kiállításon népszerűsíti a magyar élelmiszereket közösségi megjelenés formájában. Innen jött az ötlet, hogy a 2019. szeptember 26-29. között a HUNGEXPO területén megrendezendő 79. OMÉK-on is egy hasonló attrakcióval ajándékozzák meg a közönséget. Mivel az idei OMÉK kiemelt témája az élelmiszeripar, a magas feldolgozottságú, kiváló minőségű hazai élelmiszerek bemutatása, az ötletből valóság lett: 1000 négyzetméteren közösségi élelmiszer stand született.
A HUNGEXPO A pavilonjában felállított közösségi stand számos funkcióval bír majd az OMÉK ideje alatt. Elsődleges célja, hogy válogatott magyar élelmiszereket mutasson be a kereskedők és a szakmai közönség részére (16 hazai termelő, közülük 6 rendelkezik a Magyar Termék védjeggyel). Ezen kívül számos más érdekesség miatt is érdemes lesz felkeresni:
– az élelmiszeripari ágazatok interaktív, kreatív, ismeretterjesztő módon (például makettek által) mutatkoznak be;
– naponta többször látványkonyha és kóstoltatás várja a közönséget sztárszakácsok – Marton Adrienn, Bede Róbert, Szőke András – közreműködésével;
– pódiumbeszélgetések, szakmai prezentációk zajlanak majd a nagyközönség ismereteinek bővítésére.
A kiállított termékek között számos újdonság szerepel, amelyek az OMÉK-on jelennek meg először a széles nyilvánosság előtt. Ilyen például az adalékanyagok nélkül előállított, „minden mentes” készétel termékcsalád, a Hello Food, vagy az ormánsági kis falvak összefogásából született, hagyományos receptúrán alapuló Bőközi Legendás Ízek termékei. De megtalálhatóak lesznek olyan hungarikumok is, amelyek nélkül a magyar konyha évszázadok óta elképzelhetetlen (pl. Gyulai kolbász, libamáj, fűszerpaprika).
Ha hozzátesszük, hogy mindez az édesvízi halfogyasztást népszerűsítő, szintén közösségi jellegű „Kapj rá!” stand és az OMÉK Magyar Bisztró szomszédságában történik, máris az OMÉK „Bermuda- háromszögében” találjuk magunkat, ahol az élelmiszer fanatikusok hosszú időre eltűnhetnek.
Kapcsolódó cikkeink
Az EU 140 millió eurót fektet generatív mesterséges intelligencia bevezetésére az agrár-élelmiszeriparban is
Az Európai Bizottság négy új pályázati felhívást tett közzé a…
Tovább olvasom >„Az idei év legfontosabb feladata a tudásátadás” – Interjú Papp Zsolttal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökével
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2025-ben kiemelt célként tűzte ki az…
Tovább olvasom >Magyar ételkülönlegességeket is lehet kapni a szingapúri Food and Hotel Asia kiállításon
Idén is megnyílt Szingapúrban a Food and Hotel Asia (FHA)…
Tovább olvasom >További cikkeink
Amikor a művészet életformáló erővé válik – Inspiráció a vezetésben és a mindennapokban az ESSCA rendezvényén
Az ESSCA School of Management budapesti kampusza a ZEMA porcelánékszer-manufaktúrával…
Tovább olvasom >Új elnökséggel és megújult célokkal folytatja a munkát az MLSZKSZ
Tisztújító közgyűléssel és szakmai konferenciával zárta a 2024-es évet a…
Tovább olvasom >A Promóciók napján átadásra kerültek az „Év Promóciója 2025” díjak
Idén 17. alkalommal került megrendezésre, a Trade magazin szervezésében az…
Tovább olvasom >